pixel

Търсите начин за бързо, но и надеждно хидроизолиране на основи?

Освен, че е първият изграден елемент от сградата, основата е тази, която винаги ще бъде изложена на водно налягане, породено от подземни или атмосферни води. Хидроизолацията предпазва както вътрешността на сградата от течове, така и конструкцията от навлажняване и последваща корозия на армировката. Затова е особено важен изборът на подходяща технология и правилното изпълнение на хидроизолационните дейности.

Различни материали и подходи биват използвани от проектанти и строители при избора и направата на подземна хидроизолация. Термично залепване на битумни мембрани, обмазване с течни състави, направа на котлован, посредством синтетични мушами, са най-разпространените в момента решения и всички те „работят“ при изпълнението на две важни условия: правилен избор и прецизно изпълнение.

Селена България ЕООД представя своето решение за хидроизолиране на основи, което освен че предпазва от проникване на влага осигурява на изпълнителите изключително ценен ресурс – време. Благодарение на ускореното съхнене на включените продукти и лесното нанасяне дори и в тесни пространства, дейностите по хидроизолацията на основите на една сграда могат да бъдат изпълнени в един ден!

Стъпка 1: След като основата е подготвена следва грундиране с Evomer Бърз битумен грунд. Полимер-битумната му формула спомага за отличната адхезия към основи от бетон и зидария с остатъчна влага, а времето за изсъхване е 20 минути. Това позволява веднага да се премине към следващия етап.

Стъпка 2: Ръчно или машинно нанасяне на течна хидроизолационна мембрана Tytan Abizol 2KS. Добавените в продукта EPS гранули „контролират“ дебелината на слоя при нанасяне. Нанасянето на Tytan Abizol 2KS e лесно дори и в тесни и недостъпни пространства, където залепването на битумни мембрани е невъзможно. Обработването на отвори около тръби или кабелни трасета е от критична важност за надеждната хидроизолация. Тук отново използването на Tytan Abizol 2KS ще донесе сигурност. След изсъхване продуктът запазва 70% от дебелината на слоя. В зависимост от геоложкия доклад на почвата може да бъде необходимо нанасянето на повече от един слой. Времето за изсъхване е 3-5 часа за слой.

След като основите са защитени от проникване на влага е време да помислим как да направим сградата енергийно ефективна. Освен че ще спомогне за пасивното пестене на енергия, полагането на топлоизолация ще защити готовата хидроизолация от механични повреди при обратното засипване на основите. Плочи от XPS могат да бъдат надеждно залепени към битумна основа с лепило за топлоизолационни плоскости Styro 753 PU. Дебелината на лепилния слой може да бъде до 30 мм, което позволява корекция на позицията на плочата до постигане на равна повърхност. Използването на Styro 753 PU позволява обратния насип да бъде направен 3 часа след залепването, което дава възможност на строителите да преминат към следващия етап от изграждането на сградата.

Готово

Продукти, участващи в системата:

Styro753
Evomer
Бърз битумен грунд
Tytan Abizol
2KS
Styro 753 PU

За контакти и повече информация – Селена България.

Може да харесате още...