pixel

Термоизолация на покрив със сензор за откриване на течове

Hirsch Porozell

Hirsch Porozell пуска на пазара ILOS 2.0 – изолационен панел за плоски покриви от ново поколение. Системата за плосък покрив е оборудвана със сензор за откриване на течове. Данните от отделните сензори се предават без батерия и безжично с помощта на технологията RFID. По този начин не влияят на уплътнението на покрива. Изолационният панел за плосък покрив ILOS съчетава икономически изгодна изолация с практична система за откриване на течове. Разполагането на отделните сензори може да се определя в зависимост от изискванията на конкретния строителен проект, така че да бъдат избегнати ненужни разходи. Това означава, че майсторът може да постави сензора там, където е най-целесъобразно. Монтажът може да се извърши бързо и лесно, тъй като ILOS 2.0 се полагат като класическите изолационни панели за плоски покриви.

Сензорът локализира влагата с точност до сантиметър

Hirsch Porozell

Сензорът, интегриран в изолационната плоскост, надеждно открива застоялата вода и влагата. Сигналът може да бъде приет през всички покривни слоеве благодарение на технологията за предаване на данни на RFID чипа. При обход на покрива, скенер разчита данните от сензорите и те се изпращат към смартфон чрез Bluetooth с помощта на специално приложение (IOS или Android). Сензорът определя точно местоположението на застоялата вода върху парната бариера. Тъй като сензорите откриват влагата и течовете още на ранен етап, това може да удължи контролирано експлоатационния живот на плоския покрив. По този начин иновативната система дава сигурност и може да предотврати скъпи ремонти.

Изолационният панел за плоски покриви ILOS 2.0 с вграден сензор HUM-ID се доставя от Hirsch Porozell във формат 1000×1000 мм и с цялостен стъпаловиден фалц при дебелини от 40 до 200 мм. Стойностите на топлопроводимост варират от λ = 0,031 W/(m∙K) до λ = 0,035 W/(m∙K).

Снимки: Hirsch Porozell

Може да харесате още...