Thrakon DEC 480 – нова формула на бяла циментова шпакловка

Thrakon DEC 480

Фина, бяла циментова шпакловка за обработка на външни и вътрешни стени и тавани.

Thrakon разработи и пусна на пазара нова формула на една от най-класните си бели шпакловки DEC 480. Продуктът се отличава със снежнобяла и фина структура с подобрени свойства за лесна обработваемост, износоустойчивост и намалена разходна норма. За всички майстори, които имат високи очаквания от финишната шпакловка, продуктът осигурява след изсъхване гладка и бяла повърхност за последващо боядисване или полагане на други декоративни покрития. В допълнение, шпакловката има отлична хидрофобност, еластичност, паропропускливост и  отлична адхезия към основата.

Thrakon

Подготовка на основата и продукта

Основата трябва да бъде суха, здрава, обезпрашена и без наличие на свободни частици. Една опаковка от 20 kg се изсипва постепенно в съд, пълен с 6-7 литра чиста вода (количеството вода зависи според индивидуалните предпочитания за гъстота на разтвора) като постоянно се разбърква с бавнооборотен електрически миксер до получаването на еднородна маса. Изчакайте 5 минути сместа да съзрее и отново разбъркайте за кратко.

Thrakon DEC 480Инструкции за работа с продукта

Шпакловката DEC 480 се нанася на един или два слоя с метална шпатула или маламашка. Отворено време за работа: ~ 1-2 часа след разбъркване (при 20 C°). Втори слой от шпакловката се нанася 2-3 часа след полагането на първия слой.

След пълното изсъхване (oколо 6-12 часа след полагането, в зависимост от климатичните условия), DEC 480 може да се заглади с шкурка или като се използва острият ръб на маламашката да се почистят останалите ръбове и неравности.

Отстранете останалия прах след шлайфането на DEC 480! Преди полагане на последващи декоративни покрития (интериорни или фасадни бои, мазилки и др.) е препоръчително повърхността да се грундира с подходящ акрилен грунд.

Да не се добавя повече вода от препоръчаното количество в инструкцията, защото така ще се влоши якостта на продукта и ще се повиши свиването на разтвора. По време на полагането, както и поне през следващите 24 часа, околната температура и тази на основата трябва да бъде между +5 и +35°C.

Не работете с продукта при наличие на отрицателни температури до 24 часа след полагането, при висока влажност на въздуха или върху директно огрени от слънцето повърхности.

Разходна норма: ~ 1-1,2 kg/ m2/ за 1 mm слой.

Thrakon DEC 480

За повече информация – Тракон България.