pixel

Точно нанасяне на покритията на Triflex благодарение на нова маламашка с гребен

За да могат покритията Triflex ProFloor и DeckFloor надеждно да предпазват от повреди силно натоварени повърхности – например в гаражи, те трябва да бъдат обработени правилно. В допълнение към точното ноу-хау на майстора е важен и подходящият инструмент.

Използването на изравняващ разтвор на базата на полиметилметакрилат (PMMA) е особено трудна задача по краищата или в ъглите на помещенията, тъй като радиусът на работа е ограничен на тесни места. Ако инструментът се насочи вертикално, това може да надраска повърхността, което ще доведе до нанасяне на материала на твърде тънък слой. Дори ако маламашката се държи твърде хоризонтално, указаната дебелина на слоя няма да бъде постигната.

Ето защо Triflex разработи нова маламашка с гребен, проектирана да отговори на изискванията на ProFloor и DeckFloor. Зъбите на маламашката са проектирани така, че да съответстват точно на препоръчителната дебелина на слоя на продукта. За целта е необходимо само инструментът да се насочи за шпакловка под ъгъл 45 ° към основата. Така се гарантира равномерното разпределение на около 4 кг/кв. м материал върху повърхността, което съответства на изискуемата дебелина на слоя на двата изравняващи разтвора. При нанасяне на материала не се изисква употребата на значителен натиск.

Може да харесате още...

Izolacii.eu