Топлоизолационна система licatatherm от Ликата

Licata

През последните години се наблюдава все по-голям интерес към стратегиите за намаляване на потреблението на енергия и опазването на околната среда. В строителния сектор едно от най-значимите и конкретни решения е топлоизолацията. Тази концепция включва всички технологични и конструктивни решения, насочени към постигане на термично комфортна среда през цялата година, намалявайки топлинните загуби навън през зимата и навлизането на топлина в сградата през лятото.

izolaciaLicatatherm е ефективна топлоизолационна система за всеки сезон: повече комфорт и по-малко разходи. Всички компоненти на системата са с доказано качество и надеждност, сертифицирани са съгласно изискванията, което осигурява гаранция за дълъг живот на системата и устойчивост на климатичните условия. Широката продуктова гама от външни мазилки и фасадни бои позволява прекрасен завършек на топлоизолационната система. Пълната гама цветове, оцветявани със пигменти Licata, разработени за професионалната оцветяваща система на водна основа Licata system colors Exterior, гарантира трайност във времето, покривност, пълнота и блясък на цвета.

Референтни обекти:

Софийска Математическа Гимназия

Софийска Математическа Гимназия, ул. Искър 61

Изпълнител Интерхолд ЕООД, година на изпълнение 2017 г., силикатна мазилка LicataSil 1,5 мм.

 

Витоша Вю Естейтс

Витоша Вю Естейтс, кв. Кръстова вада, бул. “Черни връх”

Изпълнител Аргогруп Екзакт ООД, година на изпълнение 2018 г., силикатна мазилка LicataSil 2,0 мм.

 

ДАНС

ДАНС, кв. Банкя

Изпълнител АТ Инженеринг 2000 ООД, година на изпълнение 2018 г., силикатна мазилка LicataSil 1,5 мм.

LicataSilLicataSil
Пастообразна минерална мазилка на основата на калиево водно стъкло, готова за употреба, съгласно стандарт DIN 18363; с висока дишаща способност и добра водонепроницаемост, мазилката е идеална за декоративно оформяне в процеса на естетическо и функционално възстановяване на фасади. С ниска склонност към замърсяване, с естествени свойства против образуване на мухъл (PH 11) и водорасли, и сертифицирана по стандартите за ETICS, тя е подходяща за външни топлоизолационни комбинирани системи licatatherm.

Сфери на приложение
LicataSil е предназначена за декоративно оформяне на външни повърхности, нови или не, на жилищни, индустриални или търговски сгради. Препоръчва се да се използва върху стегнали основи или след период на втвърдяване обикновено от четири седмици. Може да се нанася върху повърхности като: външни топлоизолационни системи licatatherm, топлоизолационни мазилки, мазилка или шпакловка на варо-циментова основа, шпакловка с мрежа в процеса на възстановяване на фасади, бетон, бетонни панели.

За повече информация – Ликата.

Вижте също...