Уникални приложения и свойства на гипсфазера

На вниманието на ценителите на гипсфазерните плоскости и тяхното интериорно приложение в жилищното строителство.

Гипсфазерните плоскости  Knauf Vidiwall са направени от висококачествен печен гипс и специални целулозни влакна. Благодарение на хомогенната структура и пресоването при производството се получава твърда и стабилна плоскост с изключително добри физико-механични параметри.

Гипсфазерните плоскости Vidiwall могат да се прилагат във всички области на сухото строителство, включително за кухни и бани в жилищното строителство, както и в помещения с по-висока влажност. Единствено в зоните на директно мокрене (вана или душ) е необходимо допълнително уплътняване.

Vidiwall HI импрегнирани плоскости са устойчиви на влага и атмосферни влияния. Изпитани в лабораторни условия, напълно доказват издръжливостта си при най-тежки екплоатационни условия. Vidiwall HI плоскостите са подходящи за оформяне на стрехи и фасадни облицовки, като могат да бъдат положени върху система за фасадна топлоизолация с полистирен или минерална вата.

Монтажът на плоскостите е изключително лесен и бърз върху вече изградена метална или дървена кострукция. В кухото пространтсво между монтажните профили могат да се вгрдят изолационни материали, както и всички необходими инсталации (ВиК, ОВК и др.). По този начин дебелината на стената намалява, а топлоизолационната способност расте в зависимост от използваните системи на Knauf Insulation.

Плоскостите Vidiwall се произвеждат с различно оформени кантове. VT кантът позволява допиране на плоскостите и фалцът се запълва с Vidiwall Filler и се покрива с хартиена лента за фуга. По този начин видимо се премахват границите между отделните плоскости и се придава цялост на стенната обшивка/таван.

Интересно е интериорното приложение на гипсфазерните плоскости в жилищното строителство. Представяме Ви къща, чиито преградни стени и тавани  са изцяло направени от щендерна кострукция, облицована с гипсфазерни плоскости Knauf Vidiwall с 4VT кант.

Обект: жилищна сграда
Местоположение: кв. Бояна, гр. София
Инвеститор: Нено Михалев
Щендерните стени са изпълнени с двуслойна обшивка гипсфазер Vidiwall 12,5mm, като вторият слой (видим) е с 4VT кант.

Използванатa система Vidiwall е с висока якост и е подходяща дори и за влажни помещения, което от своя страна покрива напълно изискванията за преградни стени в жилищното строителство и може да бъде използвана за всяко едно помещение.

Таванната конструкция е изпълнена така, че фугите между отделните плоскости да съвпадат в двете направления, при което се получава показаната на снимката кръстовидна фуга. Окачвачите и винтовете, необходими за изграждането на таванната конструкция, също са от листата на Knauf. По този начин се гарантира бързо и лесно монтиране на гипсфазерните плоскости.

Плоскостите са с четеристранно оформен VT кант, който позволява надлъжния и напречения фалц  да се запълни с Uniflot и армираща фугопокривна лента, без да се образуват неравности по повърхността. След шлайфането на фугите е изпълнено цялостно грундиране с Rotband грунд, след изчакване на необходимото време за попиване на грунда, таваните и стените са изцяло шпакловани с F2. Постигната е идеалнa гладкост, отговаряща на нормативните изисквания за равнинност на покритието Q4. Така подготвените повърхности са боядисани с финишен слой боя, което е последната стъпка към получаването на показаната огледална повърхност на стените и таваните.

Стрехите са изпълнени с Vidiwall и Aquapanel плоскости, които са влаго и мразоустойчиви. Те идеално допълват архитектурната цялост на сградата и създават търсеното естетическо усещане.

В стремежа си за изграждане на енергоефективна къща, инвеститорът залага на качеството, гарантирано от Knauf продукти и системи.

За контакти и повече информация – www.knauf.bg

Може да харесате още...