pixel

URSA е първата компания с продукти, използващи технология с лигнин

Ursa

Устойчивата технология с лигнин придава ново, екологично качество на материала. „URSA Goes Green“ е водещ принцип и корпоративен слоган на компанията вече много години и отразява ангажимента ѝ към по-голяма осведоменост по отношение на екологията, който се прилага на практика в целия процес на производствените дейности. Производството на продукти с технологията с лигнин поставя началото на напълно нова ера за URSA, с която се прави смела крачка към устойчивото развитие на изолационните материали в строителната индустрия.

Естествено лепило от горите

lignin

Лигнинът е естествен полимер, който се среща в дърветата и други растения. Той служи като лепило, което задържа целулозните влакна заедно и, освен това, гарантира здравината и стабилността на дървото. Той е устойчив на UV лъчи, влага, бактерии и гъбички. Лигнинът е страничен продукт от производството на хартия и целулоза и се преработва в смоли на основата на лигнин. Това е възобновяема суровина, достъпна в големи количества без допълнителни вреди върху околната среда.

Естествено и устойчиво свръзващо вещество
Минералната стъклена вата е сравнима със захарния памук. Отпадъчното стъкло се топи и се изтегля в тънки нишки. Единствената разлика е, че то само по себе си не се слепва – нуждае се от свързващо вещество, което да стабилизира крехкостта на стъклото.

vata

Лигнинът е най-добрата алтернатива, която щади околната среда и е възобновяема суровина, използването му ще се развива в бъдеще и ще бъде приложен в по-широка гама от продуктите на URSA. Технологията на основата на лигнин допринася за намаляване на екологичния отпечатък и устойчивото развитие, гарантира дълготрайни и стабилни продукти, и отговаря на целите за устойчивост и защита на планетата.

Най-добрият избор за природата и хората
Групата от продукти, изработени от минерална стъклена вата с технология с лигнин, представлява най-естественият изолационен материал, наличен на пазара. По този начин URSA допринася още повече за защитата на световния климат и здравето на хората. Освен това, изолационните продукти с марка URSA значително допринасят за намаляване на енергийната консумация и следователно за редуцирането на емисиите на CO2.

С гордост URSA представя технологията URSA Lignin в 2 премиум продукта URSA SF 32 и URSA SF 34.

Новите групи премиум продукти поставят началото на въвеждането на технологията за устойчиви изолационни материали в строителната индустрия.

Отличителни характеристики на устойчивите продукти, произведени с технологията с лигнин:
– отлични механични качества;
– по-малко емисии на CO2;
– екологична технология;
– допълнителен принос за намаляване на екологичния отпечатък;
– естествен цвят на продукта, приятен на допир;
– ароматът на продукта наподобява дървесен;
– перфектното съотношение на неизчерпаеми природни ресурси;
– подобрено качество на живот и
– качество на въздуха в жилищните помещения.

Ursa

Благодарение на високото качество, продуктите получиха международни сертификати: Blue Angel, EUCEB, RAL и EPD.

Крафт лигнинът се използва за производството на двата продукта URSA SF 32 и URSA SF 34, като основният материал е продуктът на UPM BIO Piva 100.

Биосвързващите вещества на базата на крафт лигнин, който е остатъчен продукт от обработката на дървесина, спомагат прехода от изкопаеми суровини към по-устойчиво бъдеще с неутрални емисии на CO2.

UPM присъства в основните индустриални сегменти, например възобновяем гликол за крайни продукти, които включват текстил, PET бутилки, опаковки, хладилни агенти, композити, фармацевтични продукти, козметика и детергенти.
Възобновяемите функционални пълнители (RFF) на базата на лигнин са устойчива алтернатива на утаения силициев диоксид в широк спектър от приложения на каучук и пластмаса.

UPM Biochemicals предлага иновативни, устойчиви и конкурентни биосвързващи вещества на основата на дървесина, които заместват изкопаемите суровини и подобряват екологичните характеристики в различни приложения. UPM изгражда индустриална биорафинерия в Leuna, Германия, която ще преработва масивна дървесина в биохимикали от следващо поколение (течни синтетични горива).

Най-устойчивата технология на основата на лигнин в производството на материали от минерална стъклена вата е налична сега само при URSA.

Може да харесате още...