Ursa Tour 2019 – колоездачен преход за по-чиста планета

Ursa 2019

Със своята богата гама продукти, Ursa продължава традицията в разработването на иновативни изолационни решения и участва активно в ангажимента на ЕС за намаляване на емисиите на парникови газове с 20% до 2020 г. Слоганът „Ursa goes green“ има за цел да подчертае нуждата от по-добра информираност на потребителите при избора им на изолационни материали. Чрез продажбите на продуктите си, както и благодарение на усилената работа на служители ѝ, компанията спестява над 139 000 тона емисии на CO2 през 2018 г.

Кампанията „Ursa goes green“ продължава и тази година, като в периода 9-12.9.2019 г. ще се проведе колоездачен преход – Ursa Tour 2019. Стартът ще бъде поставен в завода на Ursa в Ново место, а маршрутът ще премине през Хърватска и ще финишира в представителството на Ursa в Белград. Отборът по колоездене ще се състои от 8 служители на компанията, които ще карат велосипеди с благотворителна цел – за по-добра планета.

Ursa tour

По време на колоездачния тур ще се прави дарение от 1 евро за всеки километър пробег и за всеки продаден куб.м изолационен материал в зелена опаковка на избрани проекти в Словения, Хърватска и Сърбия.

Актуална информация от Ursa Tour 2019 ще бъде споделяна във Facebook страницата Sd Novoterm. Последвайте и подкрепете иницитивата за по-чиста планета.

Вижте също...