pixel

Устойчива обработка на дървесината в сив цвят от Remmers

pokrivЕкогамата продукти на Remmers се разширява – в началото на тази година по време на изложението Dach + Holz в Германия производителят показа новото си масло за дърво на водна основа Aqua OVL-49/tm [eco]. Тониращият в сиво финиш, разработен на базата на възобновяеми суровини, отчита съвременните тенденции на предварително „посивяване“ на дървото, като осигурява постоянен, равномерен цвят в изложени или не на атмосферните влияния места.

Дишащата глазура е подходяща, например, за покриване на шарнирни щори, декинг дъски, градински къщи или огради и дървени облицовки. Aqua OVL-49/tm [eco] поддържа естествено предварителното „посивяване“ на дървесината и обещава плавни преходи.

Финишът се предлага в 10 нюанса от колекцията на Remmers „Идеи за дизайн на дървени повърхности“, като половината от тях са за по-фини, тониращи в сиво ефекти, обединени в групата Uni-Grau. Останалата половина, Metallic-Grau, позволява постигането на особено силни патиниращи ефекти.

Като системни решения и за допълнителна защита от влагата Remmers препоръчва и своя продукт на водна основа Induline SW-910. Импрегниращият грунд Aqua IG-15 също може да бъде използван за обработка на намиращи се на открито дървени повърхности за предпазване срещу насекоми, гниене, посиняване на материала.

За повече информация – www.remmers.bg.

Може да харесате още...