Увеличете тишината с Knauf Cleaneo Akustik – чист по природа продукт

Knauf Cleaneo Akustik

Какво се разбира под акустичен комфорт в помещенията?

Човекът създава различни звуци чрез дейността си. Тези звуци се разпространяват във въздуха, частично се отразяват от строителните елементи, частично се поглъщат, преминават в съседни помещения.

Когато звуците в едно помещение са така регулирани, че да не се възприемат като дразнещи и да съответстват на функцията му, това означава, че в него има акустичен комфорт. Например в една учебна зала учениците трябва да чуват и да разбират учителя. Или звукът на музиката в една спортна зала да се възприема без ехо и кънтене, а с приятно усещане и наслада.

Как да направим акустиката по-добра в едно помещение?

Гладките повърхности отразяват звука. Съществуват гипскартонени плоскости, които чрез отворите в повърхността си поглъщат и разсейват част от звуковите вълни. Носят наименованието Knauf Cleaneo Akustik и представляват перфорирани гипсови плоскости с минерални добавки, пречистващи въздуха.

Knauf Cleaneo Akustik

Съвременен иновативен продукт с три функционални приложения:
– дизайнерско оформяне на окачени тавани и стенни обшивки;
– подобряване на акустиката и
– повишаване на качеството на въздуха в помещенията.

Тези функции на плоскостта Cleaneo Akustik се постигат чрез състава и геометрията ѝ. Тя има стандартни за сухото строителство размери: дебелина 12,5 mm, широчина 1,20 m и дължина 2 до 2,40 m. Повърхността е перфорирана с отвори, които са кръгли, квадратни или правоъгълни; с различни размери и подредени по различен начин.

Акустичната среда в „Арена Шумен“

Knauf Cleaneo Akustik

За една мултифункционална зала е необходимо да осигури оптимална акустична среда, независимо от това, какво мероприятие се провежда в нея (концерт, спортно събитие, изложение и др.). В противен случай са възможни нежелани ефекти от отразените звукови вълни – ехо, кънтене, повишаване на фоновия шум и др.

Knauf Cleaneo Akustik

За да бъде избягнато създаването на дискомфорт, обектът „Арена Шумен“ е изпълнен с акустични перфорирани плоскости Knauf Cleaneo Akustik. Предстенните обшивки и окачените тавани с перфорирания гипскартон на Кнауф България създават отличната акустика на залата. Системите с тези плоскости притежават сертификат за устойчивост на удар с топка и поради това са подходящи за влагане в подобни зали. В допълнение на тези качества, зеолитът в състава им намалява вредните вещества във въздуха на помещенията и осигурява перфектната среда в такъв тип съоръжения.

Knauf Cleaneo Akustik

За повече информация и безплатна консултация можете да се свържете със специалист на Кнауф България на тел.: 0700 300 03.