Вътрешна изолация за исторически сгради от Heck Wall Systems

Heck Wall Systems

В обектите с историческа стойност обикновено се поставя изолация само отвътре. Поради това е важно перфектното взаимодействие на отделните компоненти на системата. В противен случай производителността на изолацията страда и съществува риск от образуване на мухъл. Ето защо немската фирма Heck Wall Systems разработва цялостна система за вътрешна изолация, базирана на модулен принцип, който улеснява работата на занаятчиите.

Heck Wall Systems

Минералните калциеви силикатни плочи могат да абсорбират големи количества вода и влага и така поддържат устойчиво предотвратяването на мухъл. Полагането на изолацията винаги се състои от пет стъпки: подготовка на основата/полагане на лепило, поставяне на изолиращ слой, армировъчна мазилка, горен слой и боя.

Heck Wall Systems

В зависимост от изискванията, като изолационен слой се използва или изолационна плоскост, или изолационна мазилка. И двете решения предлагат своите предимства, но за големи и прави повърхности вътрешната изолационна плоскост или климатичната плоча от калциев силикат са най-изгодни. Те съчетават максимална изолация с икономичност.

Heck Wall Systems

За изолация на ъгли, отвори, криви и ниши се използва високоефективната мазилка Aero IP. Тя съчетава висока изолация с голямо спестяване на пространство. Изолационната плоскост и висококачествената мазилка могат лесно да се комбинират в една стая. Всички компоненти на системата са капилярно активни. Така влагата се абсорбира и се освобождава само сух въздух в помещението. Това предотвратява развитието на плесен и мухъл.

Heck Wall Systems

Като допълнително покритие се използва специална мазилка без замърсители, която дезинфекцира въздуха благодарение на рН стойността си и предпазва от плесени, мухъл и гъбички поглъща миризмите. Като финално покритие се използва силикатна боя Rajasil SIF Interior, която се предлага в почти всички цветове. Тя е дишаща и идеално пасва на покритията под нея.

За повече информация: Heck Wall Systems

Вижте също...