pixel

Възпитаници на СГАСГ „Христо Ботев“ грабнаха наградата за най-добър млад строител

Ytong

Националното състезание изпита уменията на най-сръчните бъдещи строители от цяла България.

На 28 април 2014 г. Николай Динев и Стефан Спасов от СГСАГ „Христо Ботев“ – София, триумфираха на първо място в конкурса „Най-добър млад строител”, част от Националното състезание по професионално направление „Строителство“. Инициативата е организирана от Министерство на образованието и науката, под егидата на Камарата на строителите в България, а основен партньор е компанията Ксела България.

Големият финал на надпреварата се състоя в Пловдив, а в него се включиха още седем отбора от цяла България. Второто място заслужиха Борислав Кременлиев и Ангел Марков от ПГСАГ „Васил Левски“ – Благоевград. Добре се представиха и Ангел Славов и Диян Николов от СПГСГ „Арх. Георги Козаров“ – Сливен, които се наредиха на трета позиция.

Състезанието се проведе в четири дисциплини. Освен задължителната теоретична част, участниците демонстрираха и практически умения в различни аспекти на строителството. В рамките на няколко часа гимназистите работиха с висококачествени продукти, а задачите им включваха зидане с блокчета клетъчен бетон YTONG, работа с гипсокартон, боядисване и нанасяне на мазилка, облицовка с фаянсови плочки и др. Те бяха оценявани по точкова система, а съдии бяха някои от най-добрите професионалисти в бранша.

Победителите и техните подгласници получиха грамоти и материални награди, но най-важното за бъдещите строители ще са опитът, контактите и самото преживяване.

Ytong Най-добър млад строител

Целта на състезанието, което премина през два кръга в цялата страна преди финалната си фаза, е да помогне на участниците да приложат на практика знанията си, придобити в професионалните гимназии, да натрупат опит, както и да покажат, че владеят основни за строителството принципи като трудова дисциплина и етика, комуникативност и работа в екип. Учебните заведения, които решиха да се включат, получиха възможност да мотивират възпитаниците си и да им осигурят изключителна извънкласна дейност.

КСЕЛА от години подкрепя професионалното образование в страната като редовно организира семинари и демонстрации в професионалните гимназии.

Повече информация за програмата можете да намерите на www.ytong.bg

Може да харесате още...