pixel

Входящият накрайник осигурява водоустойчива връзка

Grömo

Специалистът в областта на отводняването на покриви Grömo добави към продуктовата си гама нов продукт за външно отводняване на плоски покриви. Новоразработеният входящ накрайник вече решава проблема с пръските и обратната вода при прехода от плоския покрив към водосточната  кутия.

Плоският покрив може да се отводнява по различни начини. Ако е избрано външно отводняване, валежната вода трябва да се отведе бързо и директно от плоския покрив във водосъбирателната кутия. Често е необходима водоустойчива връзка между дренажната тръба и водосъбирателната  кутия, за да се предпази фасадата от евентуални щети от влага. Това е така, защото пръските вода и обратната вода могат да излязат от дренажната система и да повредят зидарията, особено на прехода между отделните строителни компоненти. Тук се намесва новият преходен щуцер на Grömo с пръстен, който уплътнява връзката между двата компонента.

Grömo

Бързо свързване

Необходимият отвор за тръбата във водосъбирателната кутия се очертава с помощта на шаблон, без да се налага да се правят сложни измервания. Мястото на пробиване може да се избира свободно. След запояване на водонепропускливия преходник водосъбирателната кутия се свързва към дренажа и водосточната тръба. Уплътнителният пръстен уплътнява връзката надеждно и дълготрайно, като по този начин предотвратява евентуални повреди на строителната конструкция. Подробните етапи на монтаж може да намерите в инструкциите за монтаж и във видеоклипа. Водоустойчивият преходник е с цинково покритие в размери 75 и 110.

Снимки: Grömo

Може да харесате още...