pixel

Екологичен сух пълнеж за устойчиво строителство

Meha

Темата за устойчивостта в строителството става все по-актуална. Поради тази причина компанията Meha пусна на пазара изолационен и изравнителен пълнеж, който отговаря на критериите за устойчиво строителство.

Mehabit е името на екологичния сух пълнеж, с който Meha иска да съчетае качество и устойчивост. В новия продукт се използват конопени частици, които се получават от стъблото на растението. Използваният коноп расте без употреба на пестициди, особено в Германия и Франция, където подобрява почвата по естествен начин. През последните години конопът става все по-популярен като възобновяема суровина.

Продуктът не само е произведен основно от възобновяема суровина, която, растейки, отнема CO2 от атмосферата. Той също така може да се използва многократно в продължение на много десетилетия.

Meha

Според производителя едно от основните предимства на сухия пълнеж е неговата висока стабилност. Конопените стърготини са твърд материал, който не може да бъде смачкан или лесно разрушен дори при типични натоварвания под налягане. В комбинация с битум и под натиск на допълнителната подова конструкция, се създава свързан, изолационен и изравнителен слой без фуги.

При класическото изравняване върху сухи основи се създава компактна, звукоизолираща и топлоизолираща основа за по-нататъшно изграждане на пода с мокри или сухи замазки. Според Meha, при дебелина на слоя от 10 до 200 мм сухият пълнеж може да се използва веднага. Това спестява ценно време в строителния процес, което иначе би било необходимо за изсушаване.

Снимки: Meha

Може да харесате още...