pixel

Вицепремиерът Томислав Дончев: В следващите шест години ще бъдат инвестирани в строителство не по-малко от 15-16 млрд. лв.

Вицепремиерът по еврофондовете и икономическата политика Томислав Дончев по време на Шестия дискусионен форум на тема „Строителството през 2017 г. – перспективи и предизвикателства. Възможностите през програмен период 2014 – 2020″:

“Ще бъдат инвестирани в строителство не по-малко от 15-16 млрд. лева за шест години напред. Това средно е над 2,5 млрд. лева на годишна база.

Не беше много по-различна ситуация, когато преди 3 години дадох съвета да се мисли повече в зелено. От тези срещи има полза. Добрата новина е, че пари има.

Овладели сме технологията да ползваме парите. Не по-малко от 12 млрд. лева ще бъдат инвестирани в строителство. Втората добра новина е, че заедно разработихме новото законодателство в сферата на обществените поръчки. КСБ винаги е била еталон за браншова организация.

Работили сме заедно и това е било за добро. Искам да ви призова за по-строг подход за вътрешно браншовата организация. Дългите вериги от формални и неформални изпълнители, липсата на отговорност кой какво е построил не помага на никого. Убеден съм, че имате достатъчно механизми това да бъде силно ограничено.

Българският строител обичайно има висока репутация, нека я пазим такава. Да спрем да изтощаваме бранша с ниските цени. Това също е въпрос за вътрешно-браншова регулация. От войната на ниски цени никой не печели.“

 

Може да харесате още...