pixel

YTONG с поредно признание

YTONG получи за пореден път признание в изданието „Марки на столението – Звездите на 2016г.“

YTONG принадлежи към най-силните марки на Германия. Доказателство за това е повторното включване на марката в изданието „Марки на столението – Звездите на 2016г.“.

По време на тържествената церемония издателят д-р Флориан Лангеншайд връчи отличията на избраните 250 фирми, които представляват най-известните и успешни немски марки. Ернст Арелман, ръководител на отдел „Маркетинг и комуникации“ в КСЕЛА сподели: „Радваме се за това отличие“. Г-н Арелман използва възможността да припомни думите на икономическия министър Лудвиг Ерхард, който още през далечната 1952г. по време на 200-то заседание на Бундестага се е изказал по следния начин за автоклавния клетъчен бетон: „Успоредно с ниското тегло и големите размери на строителните елементи, отличната топлоизолационна способност и лесната обработваемост са големите предимства на този материал…[те] допринасят съществено за улусняването на строителния процес на обектите, съкращават времето за работа и разходите за изпълнение.“ Г-н Арелман продължи в своята реч: „Впечатляващо е как г-н Ерхард още преди 60г е описал същността и основните качества на YTONG. Неговите думи са актуални и до днес.“ 

В каталога „Марки на столетието“ издателство Deutsche Standards Editionen представя на всеки 3 години водещите немски марки в  разлчни продуктови сегменти.

Д-р Флориан Лангеншайд (дясно) връчва отличието „Марка на столетието” на Ернст Арелман, ръководител на отдел „Маркетинг и комуникации“ в КСЕЛА .

За КСЕЛА:
––––––––––––-
КСЕЛА произвежда строителни материали (кметъчен бетон YTONG и Hebel, варосиликатни тухли Silka, минерални топлоизолационни плочи Multipor), гипсфазерни плочи за сухо строителство и пожарозащита (Fermacell и Fermacell Aestuver) и вар (Fels). През 2014г. КСЕЛА е реализирала оборот  1,27 млрд € с персонал от 6.686 служители.

КСЕЛА България с двата си завода в гр.София и гр.Добрич произвежда блокчетата за зидария YTONG и минералните топлоизолационни плочи Multipor.

Може да харесате още...