Защита на дървото в екстериора с масло за яхти и тиково дърво Oli-Natura

Градинските мебели и тераси от тиково и други екзотични дървесини са изключително красиви. За да останат такива обаче, е нужна внимателна обработка и поддръжка на повърхностите. Грижата в голяма степен зависи от вида на дървесината. По-твърдите дървесни видове като тиковото дърво са много издръжливи и се нуждаят от сравнително малка поддръжка. С времето обаче и под въздействие на атмосферните влияния дървото придобива сребристосив цвят, а не всеки харесва естествената патина на времето. Решение в тези случаи предлага маслото за дърво Oli-Natura.

Маслото за твърда дървесина Oli-Natura Yacht & Teak Oil във вариантите “Natur” и “Teak” предпазва дървесината от слънцето, дъжда и посивяването на времето. Въоръжено с UV защита, то осигурява на градински мебели, тераси, парапети и яхтени палуби от твърда и екзотична дървесина, устойчива на атмосферни влияния повърхност.

Естествено съхнещото масло на основата на естествени масла не образува повърхностен филм, а представлява дишащ импрегнатор. Продуктът не се лющи или бели, а прониква дълбоко в дървото. Всичко това води до отлична водоустойчивост. Дървото остава дишащо и може да отделя отново поетата влага.

При безцветния вариант „Natur много добре се подчертва естествената структура на дървото. Леко пигментираният вариант „Teak нанася прозрачен цвят върху дървото. Пигментите поддържат структурната окраска на дървоти и придават на повърхността естествен цвят. Същевременно устойчивите на UV лъчи цветни пигменти противодействат на естествения процес на промяна на цвета на дървото. И двете масла не съдържат биоцидни съставки и са приложими и в интериора.

Препоръчва се нанасянето на маслото един до два пъти годишно.

Може да харесате още...