pixel

Защита за дървените подове

pod

Тенденцията към висококачествени дървени подове продължава да е стабилна. Продуктите в този сектор трябва да предлагат постоянна защита и персонализиран външен вид на настилките.

Байцовете на основата на естествено масло и восък създават повърхности с отворени пори, които дишат. Те придават на пода траен и привлекателен външен вид. Предлагат се в различни нюанса от бяло или светло сиво до коняк и черно. Тъй като различните цветове също могат да се смесват помежду си, това позволява голяма свобода на дизайна.

cvetove

Интензивността на цветовете може да варира в зависимост от използвания инструмент, тъй като с валяк или четка, върху дървения под могат да се нанасят различни количества байц. Дискретно прозрачни резултати могат да бъдат постигнати чрез нанасяне върху чистото и сухо дърво на ​​много тънък слой байц по посока на нишките на дървото. В идеалния случай се използват четка за под, валяк от микрофибър или шпатула. За обработка на по-малки площи е достатъчна кърпа без власинки. След това продуктът се третира равномерно с бяла подложка и всякакви следи от четка могат да се изгладят в рамките на 30 минути. Ако искате да постигнете по-интензивни цветове, трябва да изчакате около 12 часа да изсъхне първият слой и тогава може да се направи второ нанасяне по същата схема. Чрез добавяне на новия втвърдител за байц на Osmo например, времето за сушене може да бъде допълнително съкратено, което позволява да завършите повърхностите в рамките на един ден. Финалната обработка с твърдо восъчно масло гарантира оптимален завършек.

Може да харесате още...

Izolacii.eu