pixel

Здраво и икономично със специализираното лепило Ytong

 лепило Ytong

Правилното използване на материалите гарантира качеството на крайния продукт!

Запознайте се с новата листовка на Ксела България относното правилното използване на лепилен зидарски разтвор YTONG. Производителите на материала отново Ви напомнят, че спазването на указанията за употреба е гаранция за максимално немско качество на изпълнението. Освен с начина на употреба е важно да се съобразявате и с атмосферните условия, при които е подходящо да се работи с материала.

Производителите на материала отново Ви напомнят, че спазването на указанията за употреба е гаранция за максимално немско качество на изпълнението. Освен с начина на употреба е важно да се съобразявате и с атмосферните условия, при които е подходящо да се работи с материала.

Основните стъпки и правила за употреба:

1. Сухото лепило изсипваме в съд с предварително дозирано количество вода. Пропорцията на смесване е 270 ml вода за 1 kg лепило.

2. Разбъркваме с механична бъркалка до получаване на хомогенен разтвор.

3. Оставяме сместа да престои 10-15 минути, след което разбъркваме отново.

4. Проверяваме консистенцията чрез пробно нанасяне на лепилото върху блокче YTONG с назъбена лопатка. Браздите, които остават след нея трябва да са равномерни, с гладка повърхност, да не се накъсват и да не липсват.

5. Готовият разтвор се нанася с назъбена лопатка. Разходът е 15 kg суха смес за 1 кубичен метър зидария при блокчета с гладки чела и съответно 11 kg за блокчета с профилирани чела (длъб и зъб).

Може да харесате още...