pixel

Зелена светлина за зелена еко-изолация

Joma

Най-новата продуктова иновация на Joma Dämmstoffwerk GmbH е екологично доразвитие на високоефективния изолационен материал AirPor. Той е произведен от биомаса и следователно от възобновяеми суровини. GreenPor се предлага като фасадна изолация, изолация на плоски и наклонени покриви, както и като шумо- и топлоизолация.

Иновацията по нищо не отстъпва на изпитаната изолация AirPor; всъщност тя блести със същите върхови стойности по отношение на изолационния ефект, обичайните параметри на обработка и 100% рециклируемост. Сертифициращата агенция за устойчива биомаса REDCert GmbH със седалище в Бон присъди на изолацията GreenPor на Joma сертификата за устойчивост REDcert2 за използване на материали от биомаса.

„Независимо от настоящото развитие на цените в строителството, отговорното и устойчиво отношение към околната среда е все по-важна тема и в строителния сектор. Най-важният ключов фактор тук остава разумната изолация на сградите, за да се сведе до минимум потреблението на енергия. Ясно е, че използването на възобновяеми суровини придобива все по-голямо значение и тук. С нашата нова изолация GreenPor ние съчетаваме и двете и по този начин допълваме продуктовото си портфолио с едно особено устойчиво и сертифицирано изолационно решение“, споделя Матиас Манг, управляващ директор на Joma Dämmstoffwerk GmbH.

Отлични топлоизолационни свойства

Поради добрите си термични свойства използваната биомаса е особено подходяща за намаляване на топлинните загуби, а оттам и на потреблението на енергия за отопление и охлаждане. Новият GreenPor се състои от възобновяеми суровини и причинява по-малко замърсяване на околната среда в сравнение със синтетичните или минералните изолационни материали. Подобно на изолацията AirPor на JOMA, GreenPor може да се рециклира на 100 процента.

Изолационните панели GreenPor се предлагат с дебелина до 80 мм и плътност между 10 и 30 кг/м³. С нива на топлопроводимост 032, 034, 035, 037, 040 и 045 иновацията от Холцгюнц осигурява особено ефективна защита срещу топлинни загуби. Друг практически аспект: панелите могат да се адаптират индивидуално и се произвеждат от Joma по точни размери. Лесната работа с тях е от особена полза за потребителя, който така спестява време и пари на строителната площадка.

Снимка: Joma

Може да харесате още...