pixel

Corotop 100 Light – трислойна водоустойчива мембрана за вентилируеми фасади и подпокривни конструкции

Важна роля за качеството на една сграда, за енергийната ефективност и защита срещу климатични влияния – дъжд, сняг, вятър, влага, както и срещу образуването на конденз, заема правилният избор и полагане на изолацията.

С оглед търсенето от страна на пазара на по-икономични и добре работещи решения за изолация на сгради с вентилируеми фасадни обшивки – Силико и Corotop предлагат икономичната версия на флагмана Corotop Open 200, осигуряваща защита от неблагоприятния въздушен поток, атмосферна влага и най-висока потребителска стойност, по отношение на комфорт, качество и здравословна среда.

Corotop 100 Light е трислойна, с висока пропускливост на водни пари мембрана, разработена с цел ефективна защита за подпокриви конструкции и вентилируеми фасади. Мембраната осигуряват ефективна защита срещу климатични влияния – дъжд, сняг, вятър, влага.

Продуктът е изработен от лек материал, който е лесен за монтаж.

Corotop 100 Light повишава комфорта и енергийната ефективност, като елиминира загубата на топлината и температурните разлики, които се наблюдават по стените и покрай прозорците. Освен по външни стени на сгради и фасади от дървена или стоманена конструкция, мембраната е подходяща за полагане заедно с изолация от каменна/стъклена вата и под фасадни сайдинг системи (дървени, PVC, фибростъкло, други).

За прикрепяне и уплътняване на мембраната към конструкцията, препоръчителни са допълнителните ленти Corotop Fix  и Corotop Mix, които притежават отлични лепилни свойства, подходящи са за гладки и грапави поврхности и ефективно предпазват и отстраняват нараняванията на целостта на мембраната.

Повече информация и подробности относно останалите видове подпокривни, фасадни, интериорни мембрани, лепенки и консумативи – тук.

За консултация и технически съвет относно продуктите, позвънете на посочените за контакт телефони.

Може да харесате още...