Merbenit E20, шумо- и топлоизолиращ уплътнител, лек и удобен за пренасяне и употреба

Merbenit E20
Ако Ви предстои изграждане на сглобяема къща, монтаж на гипсокартон, преградни стени или просто искате да уплътните и същевременно с това да шумоизолирате и топлоизолирате  Вашия дом, да промените интериора на автомобила си или да уплътните купето му, тогава ние от Силико ООД имаме точното решение за Вашите нужди.

Представяме Ви Merbenit E20 хибриден уплътнител с постоянна еластичност, на базата на MS-полимерна технология за строителната и транспортната индустрия. Този уплътнител притежава шумоизолиращи, топлоизолационни и абсорбиращи вибрациите свойства, което го прави подходящ за уплътняване на фуги и залепване на участъци, при монтаж на дървени сглобяеми къщи, гипскартон и преградни стени, окачени тавани, както и за множество промишлени и автомобилни приложения, във вентилационни и климатични инсталации, където съоръженията и елементите вибрират и образуват шум.

Merbenit E20 е с особено ниска специфична плътност – 0.70 g/cm³ (мека опаковка от 600 мл, тежи едва 420 гр.), което го прави много по-лек от другите подобни продукти и изключително удобен за ръчно пренасяне из строителния обект.

Merbenit

Продуктът е част от гамата Merbenit, произведени от  швейцарския производител Merz  Benteli, известен с разработване и производство на екологично съвместими уплътнители и лепила и продукти гарантиращи високо качество в световен мащаб.

Merbenit

Предимства

– Много ниска специфична плътност;
– Отлично залепване към различни повърхности и много добра еластичност на готовото уплътнение;
– Лесно полагане и възможност за последващо боядисване на повърхността при нужда;
– Не съдържа разтворители и изоцианати;
– Може да се полага дори върху леко влажни повърхности;
– Слаба термопроводимост;
– Шумоизолира и поглъща вибрациите;
– Благодарение на ниското си тегло – много удобен за ръчно пренасяне из строителния обект.

Приложение

Използва се в уплътняване на сглобяеми къщи, при монтаж на гипскартон стени и окачени тавани, във вентилационни и климатични инсталации, където съоръженията и елементите вибрират и образуват шум. Merbenit E20 притежава шумоизолиращи, топлоизолационни и абсорбиращи вибрациите свойства, което го прави подходящ за използване за топло и шумоизолация, за уплътняване на фуги и залепване на участъци, подложени на малки натоварвания.

Видове повърхности

Подходящи материали за лепене с продукта са метални, прахово боядисани, лакирани, галванизирани, анодизирани, хромирани или горещо поцинковани повърхности, различни видове пластмаси, керамика, камък, бетон и дърво. Поради голямото разнообразие от пластмаси, както и поради наличието на материали, податливи на напукване, се препоръчват предварителни тестове.

Повече информация и подробности и за останалите  лепила, уплътнители с висока якост на залепване и чистители които предлагаме.

Можете да намерите и експертни консултации и технически насоки, като позвънете на посочените телефони.