pixel

Допълнително уплътнение при особено високи изисквания

Roma

За да отговори на високите изисквания за въздухонепроницаемост и противопожарна защита, компанията Roma допълнително подсилва своите елементи от минерална вата с уплътнителя Romaplast. Това прави преминаването на въздух толкова минимално, че практически не може да се определи.

Допълнителното уплътнение е идеално за обекти с особено високи изисквания за херметичност и противопожарна защита. Фугата в сандвич елемента Roma FP060 вече има стойност a (= коефициент на пропускливост на фугата) от 0,012 m³/(hmdaPa0,72) без допълнително уплътняване.

Roma

Това се постига чрез конусовидната форма на езика и жлеба на покриващите слоеве от ламарина. При повишени изисквания за паронепропускливост върху топлата страна (от вътрешната страна) вече е възможно да се нанесе около 1 мм от уплътнителя Romaplast. Тогава стойността a е 0,001 m³/(hmdaPa0,72), а преминаването на въздух вече не може да бъде определено. Ако е необходимо, уплътнителят може да се добави към елементите от минерална вата още по време на производството.

Дифузията на пари в или през фугата е почти напълно предотвратена. Освен това Romaplast, като трайно пластичен уплътнител, поддържа движенията на елементите в дългосрочен план.

Снимки: Roma

Може да харесате още...

Izolacii.eu