pixel

Елементи за тухлени стени спестяват време на строителната площадка

fertigteile bayern

Новосъздаденото дружество Fertigteile Bayern под шапката на групата Leipfinger-Bader вече предлага елементи за тухлени стени. Това трябва да съчетае по-кратко време за строителство и висока степен на предсказуемост със сигурност на системата и енергийна ефективност. Елементите за външни и вътрешни стени са измазани с минерален разтвор и се предлагат с интегрирани кутии за ролетни щори и опционална вентилационна система. Освен това те се предлагат като цялостно решение с подготовка за монтаж.

Предимства на метода на сглобяемото строителство: кратки срокове за монтаж и строителство, свързана с това икономическа привлекателност и системна безопасност за всички участници в строителния процес. Това предлагат и новите елементи за тухлени стени на Fertigteile Bayern GmbH. Те се състоят от собствената гама енергоефективни плоски тухли и свързаните с тях системни компоненти, като ролетни кутии с и без вентилационни системи, елементи за ръбове на тавани, корпуси за колони и  кофраж за пръстеновидни греди, и позволяват бързото реализиране на модерно и устойчиво жилищно пространство. Във времена на недостиг на квалифицирани работници предимствата на сглобяването са особено ефективни поради безпроблемния монтаж на строителната площадка.

Fertigteile Bayern планира елементите на тухлената стена в триизмерен формат с модерната система Nemec, която едновременно служи като интердисциплинарна платформа за архитекти, инженери и изпълнители и по този начин оптимизира всички работни процеси. След това стенните елементи се произвеждат в новото хале на компанията, построено за тази цел във Вилсек, Бавария.

fertigteile bayern

Икономичност и устойчивост

Със сглобяемите стенни елементи могат бързо да бъдат изградени еднофамилни къщи, пристройки, производствени халета и складове, както и офисни и търговски сгради. Сглобяването на тухлените елементи с дебелина от 11,5 до 49 см отнема само няколко часа и предлага висока степен на надеждност при планирането и изпълнението. Това позволява на строителните компании да планират предварително и точно координацията на сроковете и разпределението на персонала. Освен това вече не е необходимо рязане по размер на строителната площадка и предварително определяне на необходимите количества. Транспортните маршрути също са намалени. Това дава възможност за големи икономии на CO2 по време на строителната фаза. Фактори, които подчертават икономическата ефективност и устойчивост на този метод на строителство.

Снимки: Fertigteile Bayern

Може да харесате още...

Izolacii.eu