pixel

Kiesol C – инжекционен крем за хоризонтална водоотблъскваща бариера в зидове

Remmers

Remmers Kiesol C е инжекционен крем за хоризонтално прекъсване на покачваща се капилярна влага. Продуктът е от ново поколение, не съдържа разтворители и има много висока концентрация на активно вещество силан – 80%. Kiesol C е най-силният подобен продукт в световен мащаб. Кремообразната консистенция на силановата емулсия, отстранява възможността за “изтичане” на материал от инжекционния отвор. Така продуктът действа точно там, където е необходимо.

Използва се в случаи, когато хидроизолацията липсва или е повредена и влагата започва да се покачва капилярно по стената.

Kiesol C е предназначен за инжектиране в мокра зидария (от тухла или естествен камък). Може да се ползва по метода без налягане при степен на намокряне на зидарията до 95%. Инжектирането става през пробити в зида отвори с диаметър 12 мм. Те са разпробити в зидарския хоросан, приблизително 75 мм до 150 мм над нивото на земята, разположени  хоризонтално в редица (пробиването не е под ъгъл). След инжектиране продуктът се оставя да се върне към течната си фаза и да проникне в зидарията около отвора. Kiesol C е с много добро проникване в основата и по този начин внася активните съставки в зидарията. Прониквайки в капилярите на субстрата те създават водоотблъскваща бариера.

remmers

Kiesol C може да се инжектира ръчно или чрез машина. Машинното инжектиране се прави с бутална помпа. Специално за този тип машини, Remmers предлага продукта в опаковка от 10 l политейнер. Продуктът внимателно се изтегля с машината от политейнера под ниско налягане и се подава през маркуча към пистолета за инжектиране. Поради факта, че системата за подаване на материала е напълно затворена, загубите по време на прилагане са практически елиминирани и става възможно бързо и точно запълване на отворите за инжектиране. Този тип работна техника не изисква трудоемък процес на почистване, тъй като въздухът не влиза в затворената система и продуктът не реагира вътре в устройството. Това е още един плюс, като освен това: опаковките, които вече са започнати, могат да се съхраняват заедно с помпата и в този вид могат да бъдат транспортирани до следващ обект за инжектиране (разбира се, в рамките на срока на годност на продукта).

remmers

За контакти и повече информация – www.remmers.bg.

Автор: инж. Весела Заманчева.

Може да харесате още...