pixel

Лиляна Павлова: Санирането трябва да продължи поне още 10 години

Програмата са саниране трябва да продължи поне още 10 години. Това каза бившият министър на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова във Варна. Тя допълни, че e бил въведен изключително строг контрол и има гаранции за качеството, ако някъде има нарушения в програмата.

„Мисля, че сме последната държава, в която не е направено обновяването на сградния фонд и като енергийна ефективност, и като удължаване на живота на сградите. Този тип панелни сгради, които са от социалистическо време, и в други държави бяха наистина ремонтирани с удължено времетраене на живота им, така че това е важна тема. Искаме тя да продължи, за да покрием първо панелния сграден фонд, а и в последствие тя да бъде разширена и към по- малките сгради и към къщите, защото категорично трябва да покрием целия сграден фонд в страната. Това би ни спестило ядрени мощности за милиарди. Може би и затова нашите опоненти не само, че не я искат, но дори левицата я нямат заложена в програмата си. Това е така, защото вместо с един 3-милиарден проект за поредния голям „енергиен шлем“, е добре да направиш нещо истински приятно и директно за хората“, коментира Лиляна Павлова, цитирана от Фокус.

Тя допълни, че ускореното завършване на автомагистрала „Хемус” е основен приоритет. „Освен образованието и доходите като приоритет, трябва да се създадат условия за реализация на младите хора и среда за младежко предприемачество, да се модернизират транспортните връзки и да се създаде Икономическа зона за иновации и развитие“, каза още Павлова.

economic.bg

Може да харесате още...