Мапеи представи битумни системи за хидроизолация с марката Полиглас

Mapei

Мапеи представи битумни системи за хидроизолация с марката Полиглас, която е собственост на групата от 2009г.

Мобилният бус на Полиглас пристигна в България за една седмица, по време на която бяха направени няколко продуктови презентации в шоурумите на партньори на Мапеи България: Макс Матириалс, Брайт 2000 и Ими Попатанасов.

Продуктовият мениджър за направление битумни мембрани Джорджо Аполони представи най-новите технологии, разработени от лабораториите за проучване и развитие на Полиглас и Мапеи. Инвеститори и апликатори се запознаха отблизо с иновативни строителни решения, които ще допринесат в бъдещата им работа за по-добри резултати и отлична оптимизация на работния процес.

Mapei Polyglass

Първата иновация е технология Реокстен, създадена с грижа за апликатора – при този нов метод на производство, в който се използват само чисти полимери се постига до 40% по-ниско тегло на крайния продукт от релевантните му на пазара. Другата технология, която е разработена от Полиглас са така наречениете самозалепващи мембрани. Самозалепващата технология е по-лесна за работа, изключително бърза и с отличен краен резултат. Характерно при полагането на този вид мембрани е по-високата производителност и липсата на разходи за пропан бутан.

Polyglass

Презентирани бяха също част от гамата течни продукти на Полиглас, които защитават мембраните и удължават експлоатационния им живот, намаляват температурата на покривната площ и по този начин се спестява енергия необходима за охлаждане и вентилация на сградата. Там където традиционно полаганата мембрана не може да бъде монтирана заради труден достъп Полиглас предлага течна битумна мембрана.

За всякаква допълнителна информация може да се обърнете към www.mapei.bg