Mapetherm Adhesive for EPS – продуктът, който ти лепва идеално

Martin Stoyanov

Мартин Стоянов е технически мениджър в Мапеи България почти от създаването на компанията. Повече от 10 години, той и екипът му от продуктови специалисти, предоставят решения на строителните обекти в България. Той познава продуктите  в детайл, следи внимателно световните тенденции и спомага за навлизането на иновативните продукти на компанията в България.

Mapetherm Adhesive for EPS е еднокомпонентен циментов разтвор за лепене и шпакловане на топлоизолационни панели и системи от EPS, XPS и минерална вата. Използва се за лепене и шпакловане във външни и вътрешни условия при полагане на топлоизолационни плоскости върху циментови и варо-циментови мазилки, бетон, керамични или бетонови тухли. Мултифункционалността му го прави подходящ за всеки строителен обект.

Лепенето на топлоизолационни панели и системи за външна изолация, никога не е било по-лесно. Това е така, заради множеството предимства на Mapetherm Adhesive for EPS. Причината да се работи с лекота с продукта, е че лепилото е със среден вискозитет, което го прави с добра обработваемост. Също така притежава много добри тиксотропни свойства и може да се полага върху вертикални повърхности без опасност от стичане и приплъзване на плоскостите. Прилепва отлично към всички видове строителни материали и се втвърдява без особено свиване.

Mapei

Мартин Стоянов съветва, основата върху, която ще се полага продуктът да бъде здрава, гладка, без прах, изронени участъци, грес, мазнини, лепило и др. Сместа се разбърква с електрическа бъркалка на ниска скорост, за да избегнете навлизането на въздух до получаване на гладка, кремообразна смес без бучки. Получената смес остава годна за работа цели 3 часа, което ви дава свободата да не се чувствате притиснати от времето.

Mapetherm Adhesive for EPS се нанася директно върху цялата повърхност на гърба на плоскостите с назъбена маламашка или на няколко топки и рамка чрез мистрия. Мартин Стоянов и екипът му от специалисти препоръчват, когато работите с големи плоскости, лепилото да се нанесе върху цялата повърхност преди да ги положите. След работа с Mapetherm Adhesive for EPS, инструментите и съдовете се почистват изключително лесно само с вода.

Продуктът се предлага в торби по 25 кг. Mapetherm Adhesive for EPS дава възможност да бъде съхраняван в оригиналната си опаковка до 12 месеца, която успява да запази живота на продукта цяла една година.

Повече детайлна информация за Mapetherm Adhesive for EPS и останалите продукти на сайта на Мапеи България, също така и на нашата Facebook страница. Там може да следите ежемесечните съвети на нашите Продуктови специалисти.

Mapei

Ако пък информацията там не ви e достатъчна, нашият Технически Отдел е на разположение да отговори на всичките ви въпроси:
Мартин Стоянов: 0879 959 560, e-mail: [email protected].
инж. Мариaна Илиева: 0876457958, e-mail: [email protected].
инж. Николай Желязков: 0877090669, e-mail: [email protected].
инж.  Георги Маринов:  0879959097, email: [email protected].

Вижте също...