На вълната на новия дизайн с керемидите Ондувила

Ондувила

Още 7 причини да изберете иновацията

Покривът е тази част от сградата, която е непрекъснато изложена на всички атмосферни влияния: УВ лъчи, замръзване и размръзване, свличане на сняг, вятър, интензивни валежи, градушки и др. Годините и атмосферните условия постепенно повреждат покривите на сградите и след време се налага да се ремонтират. Когато се появи теч, значи ремонтът му е неизбежен и трябва да се направи по-скоро, защото отлагането му може да доведе до по-сериозни проблеми, свързани с последвала необходимост от ремонт и на вътрешните части на сградите и разположената отдолу техника, складирана продукция или обзавеждане.

По-благоприятният вариант е, когато планирате ремонта преди да се появят проблемите. При ново строителство също е добре да обмислите варианти и да проучите възможните решения. Покривът е един от най-важните аспекти на всеки строителен обект и изграждането му една от най-трудните и отговорни дейности в строителството.

Независимо дали ви предстои ремонт, ново строителство или искате да поставите нов акцент в двора си с оригинална градинска постройка – нова беседка, навес или къщичка за инструменти, необходимо е да изберете време, когато не вали.

Какъв покривен материал ще изберете е другият въпрос, който трябва да бъде решен. ОНДУЛИН предлага широка гама покривни материали за различни приложения и за всеки вкус. Резултат от непрекъснатия иновационен стремеж на Ондулин е уникалната покривна система „Ондувила“. В нея се съчетава естетиката и традицията на керемидения покрив с лекотата и технологичността на листовете „Ондулин”.

Защо „Ондувила”?

Ето няколко причини за да изберете иновацията и уникалния дизайн:

1. Естетика
Керемидите „Ондувила” са с оригинална визия за покрива в широка цветова гама. Произвеждат се в 7 цвята с 3D ефект, който придава на покрива уникален облик в средиземноморски стил. Хоризонталната сянка, отпечатана върху керемидите, създава обемен вид, наподобяващ покриване с керемиди. Технологията на оцветяване е гаранция за дълготрайни и непроменливи цветове.

Ондувила

2. Лесен монтаж
Керемидите „Ондувила” могат да се монтират, както върху плътна дървена обшивка (при наклони над 15%), така и върху дървена скара (при наклони над 30%). Не е необходимо нито нагряване, нито лепене, нито подмазване с разтвори, а само заковане с чук и пирони. Лесно се режат без специални инструменти и подготовка. Благодарение на двете хоризонтални изпъкнали линии лесно се определя зоната за застъпване и се предотвратява проникването на вода. Плоският участък създава възможност за безопасно и сигурно движение по покрива по време на монтажа или ремонтни дейности. Лесният монтаж означава по-бързо завършване на покрива т.е. бърза и надеждна защита.

Ондувила

3. Лекота
С тегло под 4 кг/м² керемидите „Ондувила” лесно се транспортират и монтират. Лекотата на „Ондувила” подобрява съществено сеизмичната устойчивост на сградите и позволява икономия на дървена конструкция до 40%.

Ондувила

4. Високо качество и дълготрайност
„Ондувила” се произвежда по специално разработената технология Onduline SealSmart™, благодарение на която веднага след монтажа, композитният материал се самоуплътнява около всеки гвоздеи, като създава сигурна хидроизолация в местата на пробиване. Допълнителна водонепропусклива бариера се създава и от технологията на двете маркирани зони за застъпване. Благодарение на формата си осигурява оптимална вентилация на подпокривното пространство.

„Ондувила” е с 15 години гаранция за водонепропускливост от Ондулин – световен лидер повече от 60 години в производството и продажбата на леки покривни материали.

Допълнителна гаранция за качество е и СЕ маркировката и Европейското техническо одобрение – ЕТА 10/0018.

5. Екологичен продукт за устойчиво строителство
Изборът на „Ондувила” означава избор на висок строителен стандарт. „Ондувила” отговаря едновременно на всички нормативни изисквания, касаещи съвременните строителни материали и на изискванията на концепцията за устойчиво развитие. Особено важно е да подчертаем, че „Ондувила” е екологичен материал – не съдържа азбест и други вредни вещества, произвежда се от рециклируеми матерали и за оцветяването се използват естествени пигменти. Производственият процес е с ниска енергоемкост т.е. само 4 kwh/m² и без опасни отпадъци, а въглеродният отпечатък на производството е по-малък в сравнение с други покривни решения. Всички материали на Ондулин притежават сертификат VAR 1016 за рециклиране със силно въздействие, което осигурява елементи за сертифициране на сградата по системата LEED за устойчиви зелени строителни операции.

система LEED

6. Широка гама аксесоари
„Ондувила” не е само покривен материал. „Ондувила” е цялостна покривна система, с прецизно разработени функционални аксесоари за професионално изпълнение на всеки покривен детайл.

Ондувила

7. Универсално приложение
„Ондувила” може да се прилага като покривен материал за всички видове сгради, включително и на принципа “Направи си сам”.

Харесват я архитектите заради 3D ефекта на покрива, който осигурява уникална естетика и заради пълната система от разработени детайли за проектиране.

Харесват я инвеститорите, заради многообразието на цветовете, оригиналния вид и гарантираната дълготрайност.

Харесват я майсторите, заради лекотата, нечупливостта, лесния монтаж и гамата аксесоари.

ОндувилаОндувилаОндувилаОндувила

„Ондувила” е пореден пример за новаторството в Ондулин и потвърждение на нашето мото – лесно, надеждно, отговорно!

За повече информация: www.onduline-bg.com

Вижте също...