pixel

Ние всички сме мечки

Финалистът в Digital Awards 2015 от кампанията на URSA “ние всички сме мечки”

– Журито на тези престижни награди за реклама ще обяви окончателното си решение на 25 септемврим
– Италианската кампанията достигна над два милиона души и умножи последователите си в социалните медии с 4,000%.

Когато говорим за реклама, провокацията работи. Кампанията на URSA в Италия го доказа. Разработена от компанията La Tribu de Comunicaciones (Комуникиращото Племе), тя разчита на подкрепата и съдействието на Italian Clima Onlus Network.

Нейния старт не беше лесно начинание. Това изискваше създаването на фалшива фирма, ARSU, производител на изолация, чиито продукти „биоразградими и екологично устойчиви“, са направени от мечи кожи. Компанията имаше реален сайт и дори промоционален/рекламен видеоклип.

Първото фалшиво видео се превръща във вирус веднага, генериращ силни реакции от гневни потребители по целия свят. След това второто видео беше разпространено в Интернет и социалните медии, където бяха представени стратегията и целите на кампанията. Само за няколко дни, тя достигна един милион посещения.

„Посланието беше ясно“, каза маркетинг директорът на URSA Insulation – Ефрен дел Пино, „местообитанието на мечките и живота на нашата планета са застрашени от глобалното затопляне. Ние всички трябва да се борим с климатичните промени и използването на изолационни материали в строителството несъмнено може да помогне, за да се противодейства на това явление.“ Сега тази иновативна и смела рекламна кампания е била призната като един от финалистите на престижните награди Digital Awards 2015. Журито ще обяви окончателното си решение на 25-ти септември.

Постиженията на кампанията говорят сами за себе си. Само за няколко седмици #weareallbears достига два милиона души, достигнатите импресии са на стойност 200 000 ЕВРО и е била предствена в големи световни медии като Metro, CNN, Wired или La Stampa. Освен това, превръщайки се във вирус, кампанията помогна да се увеличат социалните последователи на компанията драстично. Само в Facebook последователите са нараснали с 4,000%.

Успоредно с тази кампания, стартира URSA Prize – конкурс за насърчаване на ценностите на енергийната ефективност, проектиране, технологични иновации и устойчивост на околната среда.

Може да харесате още...