pixel

Нова стилна визия с настилки Semmelrock получиха столичните пазари „Димитър Петков“ и „ Женски пазар“

След обновения пазар „Димитър Петков“, който  придоби ново излъчване благодарение на настилките с марка Semmelrock, сега и „Женския пазар“ ще привлича гражданите като приятно място за срещи, комуникация и разходки. За радост на столичани  стереотипното, посттоталитарно звучене на града отстъпва място на модерното, стилно и приветливо излъчване на европейските градове. Общинските обекти вече не са скучни, сиви и възможно най-евтини, европейските ценности се проявяват не само по отношение на визията, но и на качеството, новите градоначалници и управляващи обръщат сериозно внимание не само на добрия вид, но и най-вече на вложените продукти, което гарантира дълготрайността на инвестицията. Поредно доказателство за това е обновеният „Женски пазар“ в частта си от ул.“Св. св. Кирил и Методий“ до „Екзарх Йосиф“, който ще бъде официално открит през септември. Столична община инвестира повече от 8 млн. лева за реализацията на проекта с които бяха обновени изцяло настилките, павилионите и изградени нови сгради предназначени за художествена галерия и заведение за хранене, детска площадка и места за отдих.

Основната идея на реализирания проект е да се превърне знаковият за столичани „Женски пазар“, известен с не дотам добрата си репутация  и доста неприветлив вид в частта между ул. „Св. Св. Кирил и Методи“  през последните години, в любимо място за отдих, разходка и срещи на гражданите и гостите на София.

Сериозен принос за  обновения облик на пазара има избраната настилка Pastella на Semmelrock Stein+Design, в класическия формат 20х20 и дебелина 8 cm, която гарантира необходимата устойчивост на натоварване за зони подложени не само на пешеходно, но и интензивно натоварване. Благодарение на естествената красота на митата повърхност и специалното покритие осигуряващо по-висока устойчивост на атмосферни влияния, обновените площи не само излъчват спокойствие и красота, но и се вписват напълно в заобикалящата пазара архитектура на стара София. Не на последно място комбинацията на взети от природата цветове – светъл гранит и антрацит, подчертава допълнително традиционната уютна атмосфера, която създават дървените павилиони.

Именно осигуряването на цялостни решения с впечатляваща визия и висока функционалност е основната цел на Semmelrock Stein+Design. Това е причината компанията да работи усилено върху разработването на нови дизайнерски възможности,  нови продукти, формати и цветове в съчетание с високо качество, дълготрайност и здравина, с които да удовлетвори нуждите на клиентите си както в професионалния сектор (архитекти, дизайнери, ландшафтни архитекти, проектанти и др), така и по отношение на инвеститорите в обществени или частни проекти.

Снимката на пазара Димитър Петков – фотограф Георги Николов – BNR

 

Може да харесате още...