Новата керемида Ондувила 3D: съчетание на технология и традиция

Керемидите „Ондувила” са продукт, който е добре познат на българския пазар. Макар че се предлагат само от 2008 г. те успяха да завоюват позиции и да се превърнат в предпочитан материал за крайните клиенти и за специалистите. „Ондувила” е резултат от непрекъснатия иновационен стремеж на фирма Ондулин. В този продукт Ондулин се опита да съчетае естетиката и традицията на керемидения покрив с лекотата и технологичността на листовете „Ондулин”, а резултатът – първата (и единствената засега) 3D битумна керемида в България.

Въпреки че  дойде в България заедно с кризата и не можа да разкрие пълния си потенциал, „Ондувила” намери приложение, защото предизвика практичния усет и новаторство на българина.

За да отговори още по-добре на високите изисквания на клиентите Ондулин разработи нова технология, която подобрява естетиката и функционалността на системата „Ондувила”. Световната премиера беше на международното изложение БАТИМАТ 2011 г в Париж. Скоро ще бъде представена и на българския пазар.

Ондувила” вече е много повече от покривен материал. „Ондувила” е уникално покривно решение и цялостна система, която осигурява надеждност и дълготрайност на достъпна цена.

Технически характеристики:

Дължина 106 см
Широчина 40 см
Дебелина 3 мм
Височина на вълната 40 мм
Покривна площ на 1 керемида 0,31 m²
Брой керемиди за 1 m² 3,23
Тегло на 1 керемида 1,27 кг
Тегло на 1 m² 4 кг
Въглероден отпечатък 4 кг СО2/m²

 

Защо Ондувила”?

– Естетика и 3D ефект
„Ондувила” придава оригинална визия за покрива в широка цветова гама.  Специалната технология на оцветяване, гарантира дълготрайни и непроменливи цветове. Керемидите Ондувила се предлагат в обновени 7 цвята, а новото оцветяване с 3D ефект придава на покрива уникален облик в средиземноморски стил. Хоризонталната сянка, отпечатана върху керемидите създава обемен вид, наподобяващ покриване с керемиди.

– Лесен монтаж
Керемидите „Ондувила” могат да се монтират, както върху плътна дървена обшивка (при наклони над 15%), така и върху дървена скара (при наклони над 30%). Не е необходимо нито нагряване, нито лепене, нито подмазване с разтвори, а само заковане с чук и пирони. Лесно се режат без специални инструменти и подготовка. Плоският участък създава възможност за безопасно и сигурно движение по покрива по време на монтажа или ремонтни дейности. Новият покрив може да бъде готов с минимални усилия само за няколко часа. Лесният монтаж означава по-бързо завършване на покрива и по-бърза защита.

– Водонепропускливост – новата „Ондувила” се произвежда по специално разработената технология SealSmartTM, благодарение на която веднага след монтажа, композитният материал се самоуплътнява около всеки гвоздей, като създава сигурна хидроизолация в местата на пробиване. Допълнителна  водонепропусклива бариера  се създава и от технологията на двете маркирани зони за застъпване.

– Термо и звуков комфорт – керемидите „Ондувила” не са просто покривен материал с различна естетика. Те са разработени с цел повишаване на комфорта на обитаване на подпокривното пространство. Независимо дали времето е студено или горещо, те осигуряват впечатляващ комфорт.  Освен това осигуряват и изключително добра звукозащита и намаляват външния шум, например при силен дъжд, автомобилно движение, уличен шум и др.

– Лекота – като материал от лек тип (тегло под 4 кг/м2), „Ондувила” се транспортира по-лесно и по-ефективно, а това води от своя страна до по-малки разходи за строителните обекти.

– Екологичност – Особено важно е да подчертаем, че „Ондувила” е екологичен материал –  не съдържа азбест и други вредни вещества, произвежда се от рециклируеми матерали и за оцветяването се използват естествени пигменти. Производственият процес е с ниска енергоемкост т.е. само 4 kwh на m2 и без опасни отпадъци, а въглеродният отпечатък на производството е по-малък в сравнение с други покривни решения.

– Висок стандарт на качество – Изборът на „Ондувила” означава избор на висок строителен стандарт. „Ондувила” отговаря едновременно на всички нормативни изисквания, касаещи съвременните строителни материали и на изискванията на концепцията за устойчиво развитие.
• Тъй като Ондувила е единствената вълнообразна битумна керемида, ОНДУЛИН С.А – Франция разработи и регистрира съвместно с UBAtc Европейско техническо одобрение – ЕТА  10/0018. Така потребителите могат да бъдат сигурни, че това изделие отговаря на най-новите изисквания в Европейския съюз и притежава СЕ маркировка.
• Всички материали на ОНДУЛИН притежават сертификат VAR 1016 за рециклиране със силно въздействие, което осигурява елементи за сертифициране на сградата по системата LEED за устойчиви зелени строителни операции.

– Широка гама аксесоари – „Ондувила” не е само покривен материал, а цялостна покривна система, която ОНДУЛИН доразви и разшири с още аксесоари – всички решени от същия материал – билни елементи, елемент за страничен ръб, универсална обшивка и др. Сега вече клиентите ще могат да се възползват от широка гама прецизно разработени и функционални аксесоари за професионално изпълнение на всеки покривен детайл.

– 15 години гаранция – това не е само обещание, а гаранция за висока отговорност от страна на ОНДУЛИН – световен лидер в производството и продажбата на покривни материали с над 60 годишен опит. Керемидите „Ондувила” осигуряват спокойствие и надеждност на покрива  дълго време. Те изискват много малки усилия за поддръжка, притежават устойчивост на вятър и дълготрайна водонепропускливост. Поради своя специфичен състав „Ондувила” никога няма да корозира, за разлика от металните листове и керемиди.

– Универсално приложение – керемидите Ондувила да бъдат прилагани като основен покривен материал за всички видове сгради, като със своята естетика и традиционен вид позволява оформянето на красива «пета» фасада на сградата.  Ондувила е подходящ материал и за приложение «Направи си сам». Може да се прилага за леки и временнни, като беседки, навеси, градински къщи и др.

– Новата „Ондувила” се харесва на всеки клиент.

Харесват я архитектите заради 3D ефекта на покрива, който осигурява уникална естетика и заради пълната система от разработени детайли за проектиране.

Харесват я инвеститорите, заради многообразието на цветовете, оригиналния вид и гарантираната дълготрайност.

Харесват я майсторите, заради лекотата, нечупливостта, лесния монтаж и гамата аксесоари.

– Вентилация
Вълнообразната форма на керемидата „Ондувила” осигурява висока степен на вентилация. А това води до значително удължаване на живота на покрива. Не е необходимо да се използва система от контралетви, летви и подпокривни фолия.

– Икономично решение
За монтажа на „Ондувила” не е задължително да има плътна дървена обшивка. При наклони на покрива над 30% тя може да се монтира само върху дървена скара, което означава до 40% по-малко материал за дървената конструкция. От друга страна „Ондувила” осигурява естетика на покриване с керемиди, но с предимството на изключително по-леката дървена конструкция. Не е необходимо да се използват допълнителни подложни слоеве. И не на последно място поради изключително лесния монтаж разходите за труд са по-малки в сравнение с традиционните материали.

Новата „Ондувила” е пореден пример за новаторството в ОНДУЛИН и потвърждение на нашето мото – лесно, надеждно, отговорно!

За допълнителна информация www.onduline-bg.com