pixel

Олекотена циментова подова замазка за вътрешна и външна употреба Thrakon NSD 620

NSD-620-kare

Oлекотена подова замазка на циментова основа. Съдържа цимент, кварцов пясък, натрошен автоклавен клетъчен бетон (AAC), минерални пълнители и добавки. Създава здрави, равни и сравнително гладки повърхности. Замазката е подходяща за полагане с дебелина на слоя от 3 до 20 cм. За вътрешна и външна употреба.

Приложение:
– NSD 620 е подходящa за запълване и изравняване на големи неравности в циментови подове и основи на открити и закрити площи, където е необходимо да се олекоти и облекчи натоварването на съществуващата основа.
– NSD 620 се използва за репарация и изравняване на проблемни основи и подове, когато е необходима лека замазка преди полагане на финишни покрития като керамични и други плочки, линолеум, паркети и др.

Thrakon_NSD

Практически съвети:

За сухи и силно попиващи основи е препоръчителна предварителна обработка на основата с акрилeн грунд Status Aquadur. NSD 620 се нанася след като грундът е изсъхнал (след около 2-6 часа). В подходящ съд, пълен с 15 л чиста вода се добавя една 30 кг. торба суха смес NSD 620. Цялата смес се разбърква добре с електрически миксер до получаването на еднородна маса. Изчаква се 5 минути сместа да съзрее и се разбърква за кратко отново. Смесеното количество, в зависимост от атмосферните условия, може да се използва за не повече от около 2 часа. Готовата смес се полага върху основата веднага след приготвянето му, както традиционните циментови замазки. Разтворът се изтегля с мастар върху предварително подложени и нивелирани водачи (майки). При несвързани с минерална основа замазки (напр. върху изолационни плоскости или полиетиленово фолио) се препоръчва полагане на подходяща армировка. Времето за пълно изсъхване зависи от атмосферните условия и е около 1 ден за всеки 1 mm дебелина на замазката. При последващо полагане на дървени декоративни покрития (паркет, дюшеме и др.) се консултирайте с производителя относно изискванията към основата.

Да не се полага:
– aко се очакват отрицателни температури до 24 часа след нанасяне на материала;
– при висока влажност на въздуха и силни въздушни течения;
– на директно огрени от слънцето и/или нагорещени повърхности.

Разходна норма: ~ 10-11 кг/m²/см.

За повече информация – Тракон България.

Може да харесате още...