Ондулин груп представя Ондувила – новата вълнообразна битумна керемида

Верни на иновативния си дух и на базата на дългогодишния си опит и развойна дейност ОНДУЛИН ГРУП предлага на Вашето внимание едно качествено ново изделие. Керемидите ОНДУВИЛА се произвеждат по традиционната еднослойна технология на ОНДУЛИН,  съответстваща на EN 534.  ОНДУВИЛА са леки елементи 106 х 40 см., които се монтират върху дървена скара и придават на покрива обемен вид, както традиционните керемиди, но е значително по-лек (4 кг./кв.м). Същевременно богатата гама цветови решения доближава покрива до разнообразието на битумните керемиди.

ОНДУВИЛА се предлага в два варианта на оцветяване:
–  нюансирано в три тона – преди импрегнацията: Специална система на оцветяване, която прави всяка керемида уникална и естествена.
– двукратно едноцветно – преди и след импрегнацията.

Предимства на ОНДУВИЛА:

Оцветяване в три тона – Характерният облик на покрива с ОНДУВИЛА се създава не само от прекъснатите елементи, наподобяващи керемиди, но и от специалната система за  оцветяване, която създава възможност да се смесват три различни тона на червеното или на друг цвят. По този начин  покривът прилича на прекрасна мозайка,  изглежда естествен и  се вписва в природната среда.

Лесен монтаж – Керемидите ОНДУВИЛА се монтират лесно. Специалните гвоздеи Ондувила се коват винаги във високата част на вълната, където не се стича вода. По този начин се предотвратява проникването на дъждовна вода през местата на коване.

Може да се ходи по тях – ако покривният наклон  не е много голям, по покрив с ОНДУВИЛА може да се ходи, като  се стъпва в плоската част и в местата на застъпване. Освен това, ако е необходимо да се използва стълба при по-стръмните покриви, то тя лесно може да се подпре в плоските участъци без да причини натиск или деформация на вълните.

Маркирани зони за застъпване – лесно и сигурно.  Специалните профили на керемидите ОНДУВИЛА в зоната за застъпване улесняват монтажа и  не позволяват проникване на дъждовна вода или сняг, дори при екстремни климатични условия.  Така фиксирани в зоната на застъпване със специалните галванизирани гвоздеи (във високата част на всяка вълна), керемидите ОНДУВИЛА  са устойчиви на силни ветрове.

Лекота – Керемидите ОНДУВИЛА тежат само 4 кг/кв.м. Лекотата им означава, че има по-малко разходи за транспорт и лесно се пренасят по-време на монтажните работи. Един пакет с керемиди ОНДУВИЛА покрива 4,65  кв.м. Това е доста повече от площта на един пакет битумни керемиди, при по-малка маса.

По-ниски  разходи за носеща конструкция – За монтирането на ОНДУВИЛА не е нужна плътна дъсчена обшивка, а може да се използват дъски само под зоната на снаждане и коване. В сравнение с материалите, за които е необходимо подпиране на плътна дъсчена обшивка, подпирането при ОНДУВИЛА може да доведе до 40% по-малко материал за дървената конструкция.

Гъвкавост и водонепропускливост –  ОНДУВИЛА е непромокаем материал, както при горещи, така и при студени климатични условия. Благодарение на своята гъвкавост и ниско водопоглъщане, керемидите ОНДУВИЛА  не се чупят под въздействието на температурни промени или замръзване при абсорбирана вода.

Висока степен на вентилация – вълните на керемидите ОНДУВИЛА осигуряват пространство от 85 кв.см/м, което помага за по-добрата вентилация на топлоизолацията и на покривното покритие, като елиминират вероятността за кондензация.

Технически характеристики:

Широчина 40 cm
Дължина 106 cm
Дебелина 3,0 mm
Височина на вълната 40 mm
Брой вълни 6
Ефективна покривна площ на 1 керемида 0,31 m2
Тегло за 1 керемида 1,27 kg
Брой керемиди в пакет 15 бр.
m2 в пакет 4.65 m2

Разходна норма:

Брой керемиди / m2 3,23
Брой гвоздеи/ m2 18 / 20
Тегло на m2 4 kg

ОНДУВИЛА се предлага и в „професонална” опаковка, за което се намалява цената за професиналните клиенти.
Керемидите ОНДУВИЛА са подходящи за професионално приложение и за „Направи си сам”.

От началото на производството на керемидите ОНДУВИЛА  през 2007 г. ОНДУЛИН ГРУП отбеляза нов етап в развитието си, изразяващ се в мотото: „Красотата преди всичко”.