pixel

Ондулин представя новата Ондувила 3D Фиорентино – традиционният покрив в ново измерение

Ондувила

Покривите са основен елемент от сградите. Функцията им е изключително отговорна, защото трябва да защитават сградите и техните интериори срещу сняг, дъжд, вятър, температурни промени и силна слънчева светлина. В древността първите покриви са били от слама, листа, клони, или други подобни. С развитието на технологиите се усъвършенстват и покривните материали. Освен дълготрайност, сигурност и надеждност, към покривите се поставят и новите изисквания за естетичност и уникален дизайн. Освен да осигури добра защита от атмосферните влияния покривът се превръща и в естетически елемент на сградата. Важен фактор стават транспортните разходи, а също така и екологичните изисквания. Динамиката на съвременното общество и увеличаващата се цена на труда изискват и монтажът да бъде бърз и лесен.

Вече повече от 60 години френската фирма ОНДУЛИН предлага оригинални и практични решения за всякакъв тип покриви. Леки, екологични, с лесен монтаж и безпроблемна експлоатация материалите на фирма ОНДУЛИН могат да се използват като основен покривен материал за всички видове сгради, както за нови, така и за ремонти, като позволяват оформянето на красива пета фасада, при оформяне на покриви на допълнителни постройки, козирки, зимни градини, навеси и др. Материалите на ОНДУЛИН са елемент, който се вписва в композицията на всяка градина, като й придава неповторимо очарование.

За да отговори още по-добре на високите изисквания на клиентите, ОНДУЛИН разработи нова технология, която подобрява естетиката и функционалността на познатата система „Ондувила”. Новата „Ондувила” 3D вече е много повече от покривен материал. „Ондувила” 3D е уникално покривно решение и цялостна система, която осигурява надеждност и дълготрайност на достъпна цена. Това е оригинално съчетание между естетиката и традицията на керемидения покрив с лекотата и технологичността на вълнообразните листове ОНДУЛИН. Разработката на покривната система „Ондувила” дава възможност за приложение не само на леките и сравнително прости градински постройки, а и за покриви на всякакъв тип сгради. Приложението й е лесно, технологично и бързо – удоволствие за всеки покривен специалист. Има разработени всички типови детайли, необходими за пълното завършване на покрива.

Ондувила

Резултат от непрекъснатия иновационен стремеж на фирма ОНДУЛИН е и новата вълнообразна битумна керемида „Ондувила” 3D Фиорентино. Уникален дизайн на покрива в традиционен средиземноморски стил, „Ондувила” 3D Фиорентино е със специално оцветяване с 3D ефект – хоризонталната сянка, отпечатана върху керемидите, създава обемен вид, наподобяващ покриване с керемиди.

Керемидите „Ондувила” 3D Фиорентино могат да се монтират, както върху плътна дървена обшивка (при наклони над между 15% и 30%), така и върху дървена скара (при наклони над 30%). Не е необходимо нито нагряване, нито лепене, нито подмазване с разтвори, а само заковаване с чук и специални гвоздеи с полиетиленова глава. Лесно се режат без специални инструменти и подготовка. Плоският участък създава възможност за безопасно и сигурно движение по покрива по време на монтажа или ремонтните дейности. Новият покрив може да бъде готов с минимални усилия само за няколко часа.

Ондувила

Да припомним някои от предимствата на „Ондувила”, доказани в практиката:
Лекота – с тегло под 4кг/м² керемидите „Ондувила” лесно се транспортират и монтират. Лекотата на „Ондувила” подобрява съществено сеизмичната устойчивост на сгрдите;
Надеждност – керемидите „Ондувила” се произвеждат по същата еднослойна технология като вълнообразните листовете „Ондулин” – импрегнирана с битум основа от естествени влакна;
Дълготрайност – технологията на оцветяване е гаранция за дълготрайни и непроменливи цветове. Предлагат се два варианта:
нюансирано оцветяване в три тона – преди импрегнацията (по технологията PPHR)
двукратно едноцветно оцветяване – преди и след импрегнацията;
Икономичност – mозволява икономия на дървена конструкция до 40%;
Вентилация – благодарение на формата си осигурява оптимална вентилация на подпокривното пространство;
Здравината на “Ондувила” и добрата опаковка свеждат възможността за счупване при транспорт и манипулации почти до нула;
15 години гаранция за водонепропускливост от ОНДУЛИН – световен лидер повече от 60 години в производството и продажбата на леки покривни материали;
Термо и звуков комфорт – „Ондувила” осигурява висока степен на защита дори при екстремни атмосферни условия. Керемидите „Ондувила” не са просто покривен материал с различна естетика. Те са разработени с цел повишаване на комфорта на обитаване на подпокривното пространство. Независимо дали времето е студено или горещо, те осигуряват впечатляващ комфорт. Освен това осигуряват и изключително добра звукозащита и намаляват външния шум, например при силен дъжд, автомобилно движение, уличен шум и др.
СЕ маркировка – UBAtc Европейско техническо одобрение – ЕТА 10/0018;
Универсално приложение – прилага се като покривен материал за всички видове сгради, включително и на принципа “Направи си сам”.

Лесният монтаж може да даде и свобода на въображението. Една нова функционална и естетична конструкция на вашата тераса може да подобри значително комфорта на жилището Ви. Колкото и малко свободно пространство да имате в двора си бихте могли да го преобразите с една оригинална градинска постройка и да го превърнете в уютно продължение на дома Ви. С малко дървен материал и повече въображение можете да създадете бързо и лесно икономични покриви, да създадете уникална връзка между интериора на дома Ви и екстериора, и дори да промените облика на околното пространство.

ОндувилаОндувилаОндувилаОндувила

Независимо какво ще бъде предназначението на покрива, Вие трябва да го направите така, че да се гордеете с него. С „Ондувила” 3D Фиорентино можете да го направите уникален, естетичен, при това лесно и бързо. Сигурна защита от дъжд и сняг с материалите на ОНДУЛИН – лесно и ефективно решение, естетика за всеки вкус, с широка гама аксесоари за лесен монтаж.

За повече информация: www.onduline-bg.com

Може да харесате още...