pixel

Ondura се присъединява към Kingspan като част от ново подразделение за покриви и хидроизолации

logo

Обединяването на Ondura и Kingspan, обявено на 18 февруари 2022 г., е одобрено от регулаторните органи. Това е важна стъпка към формирането на новото подразделение за покриви и хидроизолации на Kingspan.

OndulineOndura, създадена по инициатиава и на основата опита на френската компания Onduline, е специализирана в решенията за скатни покриви. Като собственик на Alwitra производител на висококачествени хидроизолационни системи за плоски покриви и полската компания CB – европейски лидер в производството на подпокривни и фасадни фолиа, Ondura разширява глобалното си присъствие с опита в областта на хидроизолациите и въздухонепроницаемостта на сградите. Ръководена от Patrick Destang (Патрик Дестанг), Ondura оперира в над 100 страни с 1600 служители.

Ondura започва нов етап в развитието си, присъединявайки се към Kingspan Group, световен лидер във високоефективните решения за изолации и облицовки на сгради.

В резултат на това сливане, Kingspan, която присъства в над 70 държави и има над 200 производствени обекта по целия свят, ще действа в шест ключови сектора:
– Изолационни панели – изолационни сандвич-панели, основно и оригинално подразделение на Kingspan;
– Изолация изолационни панели, изолация и обшивки на тръби;
– Светлина и въздух – системи за естествено осветление, вентилация и димоотвеждане;
– Вода и енергия – иновативни системи за събиране на дъждовна вода и контрол на наводнения, съхранение на гориво, топла вода, интелигентно управление на сгради;
– Информация и технология за подови настилки – системи за повдигнати подове;
– Покриви и хидроизолации – решения за покриви, използващи опита на Ondura.

Като се има предвид, че строителният сектор е в период на енергиен и екологичен преход, тази нова стъпка е особено обещаваща за развитието на Ondura, която ще се възползва от цялата подкрепа на водещата група.

Patrick Destang (Патрик Дестанг), главен изпълнителен директор на Ondura, обяви: „Интегрирането в Kingspan е отлична новина за всички служители на групата. Kingspan е утвъдена международна група, която със своята програма Planet Passionate, е решително фокусирана върху амбицията си за намаляване потреблението на енергия и постигане на устойчиво развитие в съответствие със сценария IPCC 1,5⁰. Глобалното затопляне и икономическата несигурност показват колко е важно да се използват предимствата на високоефективната топлоизолация и нискоенергийните системи. Ondura, която има уникална позиция в този сектор, ще се възползва от целия експертен опит на Kingspan в областта, за да предложи решения с респект към планетата и нейните ресурси. Бих искал да благодаря на Eric Aveillan (Ерик Авейлан) и екипа на Naxicap, които бяха основни партньори в развитието на Ondura и ни подкрепиха в нашия вътрешен и външен ръст, допринасяйки на групата за удвояване на оборота през 2018 г. и 2021 г., включително придобиването на Alwitra и CB.”

Donal Curtin (Донал Къртин), генерален директор на подразделението за покриви и хидроизолации на Kingspan, сподели: „Управленският екип на Ondura, хората и водещите марки и брандове са истински актив за Kingspan, допълвайки нашите съществуващи възможности, продукти и решения. Докато продължаваме да се разширяваме в областта на покривните системи и хидроизолации, очакваме с нетърпение да се развиваме заедно и да споделяме опит. Ние с вълнение приветстваме екипа на Ondura в семейството на Kingspan и ще продължаваме  подкрепата  за успех в бизнеса.“

Onduline е представена на българския пазар от Ондулин СМ.

Може да харесате още...

Izolacii.eu