Осмотичен разтвор Planiseal 88 на циментова основа за хидроизолация

Planiseal 88 е еднокомпонентен осмотичен разтвор, съставен от съединения на циментова основа, избрани инертни материали и специални синтетични смоли по формула, разработена в научноизследователските лаборатории на Мапеи.

Когато се смеси с вода, Planiseal 88 се превръща в течен разтвор, който може да бъде нанасян чрез мистрия, четка или впръскване, като осигурява отлична адхезия към основата за пълна хидроизолация, дори при наличието на негативно налягане.

Няколко примера за приложение

Хидроизолация:
– Резервоари за питейна вода;
– Вътрешни и външни стени на избени помещения;
– Влажни зони;
– Плувни басейни;
– Асансьорни помещения;
– Подземни проходи;
– Фундаментни стени;
– Напоителни канали.

Препоръки

Не използвайте Planiseal 88 за решаване на вътрешни кондензационни проблеми (използвайте изсушаващи мазилки, подобрете вентилацията в зоната или осигурете подходяща изолация).

– Не използвайте върху мазилка, гипсокартон, боядисани стени, шперплат, ПДЧ, азбестоцимент;
– Не смесвайте Planiseal 88 с добавки, цимент или агрегати;
– Не използвайте върху повърхности, подложени на динамични натоварвания;
– В никакъв случай Planiseal 88 не бива да бъде нанасян върху основа, която показва признаци на застояла вода върху повърхността;
– Не смесвайте Planiseal 88 с повече вода, отколкото е посочено.

Процедура за полагане

Подготовка на основата: За да бъде водоустойчива повърхността, тя трябва да бъде идеално чиста и здрава. Отстранете ронливите или разхлабени части, прах, циментово мляко, изолиращи вещества, политури и бои, като използвате механична четка, шлайфане или вода под високо налягане. Ако водата продължава да изтича през бетонните конструкции, блокирайте теча предварително с Lamposilex.

Мазилката трябва да бъде идеално закрепена към основата. Запечатайте пукнатините в основата и поправете увредените участъци с подходящи продукти от линията Mapegrout. Напоете основата с вода.

Изчакайте излишната вода да се изпари. Ако е необходимо, за да се ускори работата, използвайте гъба или сгъстен въздух.

Подготовка на разтвора: Изсипете 5.25 – 5.75 литра вода в подходящ контейнер и бавно добавете Planiseal 88 25 кг, докато разбърквате с механична бъркалка. Разбъркайте добре за няколко минути, като внимавате да смесите добре неразтворения прах, който се е отложил по стените и дъното на контейнера, докато разтворът стане напълно хомогенен (без бучки).

Оставете разтвора да престои около 10 минути, разбъркайте отново и нанесете.

Нанасяне на разтвора

Нанесете Planiseal 88 с четка, мистрия или пистолет. При нанасяне с четка се полагат 2-3 слоя. Уверете се, че предходният слой е достатъчно сух, преди да нанесете следващия (обикновено 5-6 часа, в зависимост от температурата и абсорбцията на основата. За да има пълна адхезия между слоевете, се препоръчва да не надвишава 24 часа). За да осигурите правилно нанасяне, трябва да обърнете особено внимание при покриването на ъглите и вдлъбнатините. Когато нанасяте с мистрия, се препоръчва основата да бъде третирана с Planiseal 88, като се използва четка за първия слой. При впръскване, може да бъде използвана нормална машина за мазилки (включително машина за мазилки с пистолет тип купа), като се уверите че продуктът е смесен предварително. След като основата бъде напоена, нанесете сместа с впръскване на два слоя.

Нанесете втория слой, когато първият се е втвърдил частично. Във всички случаи, окончателната дебелина на Planiseal 88 трябва да бъде приблизително 2-3 мм.

Свойствата на втвърдения слой Planiseal 88 са такива, че той може да се използва само за твърда хидроизолация. Въпреки че Planiseal 88 е устойчив на износване и изтриване от твърди частици, които обикновено присъстват в течности, вливащи се в динамични структури, той не трябва да се излага на трафик. Когато се прилага върху подове или повърхности, подлежащи на случайно падане на предмети, които могат да причинят вреди, той трябва да бъде защитен с циментова замазка с дебелина 4-5 см.

За контакт и повече информация – Мапеи България и facebook.com/mapeibulgaria.

Вижте също...