pixel

Подът като визитна картичка – блестяща визия благодарение на система от епоксидни покрития

1363+-+2+Design-Center+Rabe

Remmers демонстрира как могат да бъдат използвани четири продукта за създаване на идеалния под за конферентни и търговски помещения, както и за входни пространства в обществени сгради. Модерните течни епоксидни покрития отварят модни възможности за естетичен дизайн и имат решение за широк спектър от изисквания за употреба.

Например, подът може да издържи многобройни механични натоварвания. Съобразени са също така и с аспектите на безопасност, като системата от покрития има противохлъзгаща обработка. Почистването също е изключително лесно. Освен чисто функционалните качества, много строители и собственици се интересуват все повече от визията и естетиката. Наскоро модерният дизайнерски център на Rabe Fashion Group е оборудван с нов функционален и визуално атрактивен под. Новото повърхностно покритие на пода напълно съответства на високите стандарти за дизайн на компанията.
1363+-+1+Beschichtung+Fashionstore

Високотехнологичното покритие се състои от различни компоненти. Първо, върху подготвената замазка се нанася прозрачен грунд с епоксидна смола ST 100. Механично и химически стабилният грунд и строителната смола не съдържат пластификатори, нонил и алкилфеноли и затова са идеални за употреба при често използвани интериори. Продуктът има добро проникване, физиологично е безвреден и е идеално подходящ като грунд за различни PU и EP покрития на Remmers.

След този слой следва изравняване с пигментиран основен слой Epoxy Primer PF. Това, подходящо за механично натоварване, покритие впечатлява с много добрата си адхезия към бетон и циментова замазка.

Като течно покритие се полага здравият и издръжлив PUR Uni Color. При него се предлагат различни специални цветови нюанси, съобразени с индивидуалните предпочитания. Полиуретановото покритие, одобрено от DIBt, е устойчиво на напукване, както и на химическо или механично натоварване. То поема без проблем дори движението на палетни колички и мотокари.

Най-накрая се полага запечатващ слой – PUR Top M Plus е не само особено устойчив на износване, но и отговаря на изискванията за противохлъзгане с клас R10. Продуктът също така е лесен за почистване и устойчив на UV лъчи. Еднокомпонентният прозрачен филм PUR Top M Plus създава стилна матова повърхност и съчетава функционалност с най-високите изисквания към дизайна на пода – ако е необходимо, запечатващият слой може също да бъде тониран.

Може да харесате още...