Предимства на минералната вата при топлоизолиране на контактни фасади

weber

Контактни фасади

Външната топлоизолация е най-разпространения метод за изолиране на сгради. Най-често се изпълнява като външни топлоизолационни композитни системи (ETICS). Предимството на контактната топлоизолация се крие и във факта, че може да бъде прилагана,  както в нови сгради, така и при реконструкции.

Ефективната топлоизолация се постига чрез системни решения и качествени продукти, гарантиращи красиви фасади и дългосрочната експлоатация на сградата.

Фасадната изолация може да бъде няколко вида, в зависимост от целта на употреба. Все по-предпочитан вариант са плочите от каменна минерална вата.

Isover Profi Fassadeweber

Много добри топлоизолационни характеристики (ƛD=0,036 W/(mK)).
Якост на натиск при 10% деформация – 30 kPa.
Пожароустойчив, негорим материал (Евроклас А1).
Устойчив на мухъл, гниене, гризачи и насекоми.
Отлични звукоизолационни характеристики.
Висока паропропускливост.

Isover Fassadeweber

Много добри топлоизолационни характеристики (ƛD=0,035 W/(mK)).
Якост на натиск при 10% деформация – 20 kPa.
Пожароустойчив, негорим материал (Евроклас А1).
Устойчив на мухъл, гниене, гризачи и насекоми.
Отлични звукоизолационни характеристики.
Висока паропропускливост.

Създаваме комфорт и приятен климат

Всички искаме да имаме място, където да ни е удобно, нито студено, нито много горещо, и където да сме защитени от нежелания външен шум. С Isover можете да сте сигурни, че независимо дали е студена зима или горещ летен ден, дали се намирате в близост до оживена улица, винаги ще можете да се насладите на комфортна атмосфера и моментите на тишина и спокойствие, които ще Ви осигури топло- и звукоизолацията Isover.

Saint-Gobain винаги се стреми да предлага на своите клиенти и партньори не просто продукти, а иновативни системи и решения.

weber

webertherm Prestige са съвременни решения за ETICS системи, разработени от Isover и Weber за да отговорят и на най-високите изисквания за една иновативна топлоизолационна система.

Технологичните предимства:

webertherm Prestige е най-високият възможен клас топлоизолационна система, изпълнена с плочи от минерална вата, специални гъвкави лепила и шпакловки, усилени дюбели за монтаж с метален пирон, алкалоустойчива стъклотекстилна мрежа и безапелационни мазилки.

weber

webertherm Prestige има сърце от надеждни и дълготрайни материали, „облечено” в серия от високотехнологични завършващи мазилки. Лесно може да кажем, че имате свободата да избирате от 248 цвята и 6 повърхностни структури, но по-важното е, че сме се погрижили да направим мазилките си устойчиви на екстремни атмосферни условия, топлинни натоварвания и с висока устойчивост на избледняване. За да може за много дълго време да се радвате на перфектната си фасада и да се прибирате с усмивка вкъщи.

Може да харесате още...