pixel

Протест срещу застрояване на детска площадка

В столичния квартал „Младост” 1 се планира изграждането на нова сграда на мястото на детска площадка.
Живеещите наблизо започнаха подписка срещу строежа и днес ще се срещнат с районния кмет Цвета Авджиева.

Над 800 души са декларирали с желанието си за запазване на детската площадка. Децата в района също са започнали своя подписка, в която вече има 80 подписа.

„Документите, които са издадени за разрешение на този строеж, са изрядно направени. ДНСК два пъти правиха проверка, аз днес ще се свържа отново с тях, за да ми потвърдят лично, че няма нарушения”, заяви пред Нова тв районният кмет Цвета Авджиева.

Тя обясни, че имотът е частна общинска собственост, през 2004 година е продаден на собствениците, които в момента ще строят върху него. През 2009 година, когато е обсъждан Подробният устройствен план на „Младост 1”, не са постъпили възражения, планът е приет и той е в действие.

Инвеститорът планира да построи 4-етажна сграда върху 160 кв. м РЗП. Тя ще бъде ползвана за общежития за работещите в IT центъра на Тех парка.

Според протестиращите обаче това е единствената незастроена полянка с детска площадка в района. Тя се намира близо до 118-училище и 2 детски градини и се ползва от децата от тези учебни заведения. Освен нова издигането на блока ще бъде съвсем близо до околните сгради.

Кметът обяви, че днес отново ще се срещне с общинските съветници и ще разследат казуса отново. Тя обаче е убедена, че няма нарушения с издадените разрешителни на инвеститара за частния имот.

dir.bg

Може да харесате още...