Рециклируема топлоизолационна система на Weber с няколко отличия в Германия

Weber 1

Първата композиционна топлоизолационна система с нулеви отпадъци на Weber (weber.therm circle) е отличена с цели три престижни награди в рамките на няколко месеца. През ноември 2019 г. системата получи федерална награда за екологичен дизайн (ecodesign) – най-високото държавно отличие за екологичен дизайн в Германия. От 2012 г. Федералното министерство на околната среда съвместно с Федералната агенция за опазване на околната среда връчват наградата за решения, които допринасят за устойчивото развитие в различни области на живота.

Журито обоснова решението си по следния начин: „В конвенционалните системи компонентите се свързват трайно, което прави последващата им преработка почти невъзможна. Уникалното в решението на Saint-Gobain Weber е, че след демонтирането всички елементи могат да бъдат сортирани по вид и върнати обратно в суровинния цикъл.”

Също през ноември м.г. друго жури избра weber.therm circle за носител на приза „Златен любимец на архитектите“. Конкурсът, иницииран от Heinze GmbH, отразява вижданията на проектанти и архитекти относно строителните продукти и системи.

А през септември 2019 г. weber.therm circle беше обявен за „Продукт на годината“ на церемонията по награждаването в рамките на конкурса „Къщи на годината“, организиран от специализираното издателство Callwey-Verlag, която се проведе в Германския музей на архитектурата. „Мястото в нашата почетна витрина постепенно намалява“, коментира с усмивка Кристиан Поправа, директор по продажбите и маркетинга на Weber. „Много сме доволни от престижните награди. Голямото обществено одобрение показва, че с weber.therm circle ние предлагаме правилната система в точното време“.

Вижте също...