pixel

Remmers! Червената линия за професионалисти за защита на дърво

Remmers

Дървото е най-старият познат от древността до днес строителен материал. Притежава уникална текстура. Има способност да придаде уют, топлина и неповторим характер на всеки интериор или екстериор. Дървото диша и създава приятен и здравословен микроклимат в помещенията. Без надеждна защита обаче дървените елементи, независимо дали са конструктивни или декоративни, бързо губят своя оптически добър вид, особенно онези, които са подложени на атмосферни влияния и на повишено механично натоварване. Продуктовата програма на Remmers за защита на дърво е обширна и включва стандартни и специални професионални продукти, някои от които нямат аналози. Поради иновативната си дейност в областта на защитата на дърво, Remmers е признат за водещ производител. Най-добрите висококачествени суровини, модерните нови разработки и спазването на изискванията на стандартите в индустрията са в основата на серията за професионалисти, работещи с дърво – червената линия Remmers Profi.

Remmers Profi

Името на червената линия Remmers Profi говори само за себе си – това е серия от професионални продукти, предназначени за решаване на специални проблеми. Задача номер едно при тези продукти не е просто боядисване, а дълготрайно покритие и ефективна борба срещу увреждащи и разрушителни фактори, оказващи влияние върху дървото. Специалистите на Remmers вземат предвид, че идеалните условия на работа със свежо чисто дърво са голяма рядкост, затова в серията има средства както за превантивна, така и за активна защита, в случай че инфектирането на дървесината вече е започнало.

Сложните като състав продукти, с голям брой активни компоненти и строги изисквания за приложение, са опаковани във фирмени кутии с марка Remmers в яркочервен цвят, които имат международно наименование от лицевата страна и QR код за изтегляне на техническа информация директно на вашия смартфон.

За да се запази покритието върху дървесината за дълго време, е необходимо правилно да се подготви повърхността и дълбоко да се пропие дървото, а не само повърхностно да се боядиса. Спазването на тези условия дава 100% резултат от технологичните свойства на продуктите, поради което професионалният подход е особено важен. Високата покриваемост, незначителната склонност към пожълтяване и високата устойчивост на UV-лъчи е един частичен списък с предимства на професионалните лакове за дърво. Профи серията дава възможност за допълнителна обработка само 4 часа след нанасяне на първия слой, докато стандартните продукти изискват повече време – поне 12 часа.

Няма нищо невъзможно при професионалните продукти за импрегнация на Remmers. Те работят мощно срещу голямо разнообразие от вредители по дървото – гъбички, плесени, посиняване, гниене и дървесни насекоми и инсекти. Обработката на дървесината с импрегнатори е ефективна даже когато лезията вече е започнала. Отличен пример за профи импрегнатори са продуктите IG-10 и Aqua IG-15 – Imprägniergrund IT, където може да се прави избор между продукти на основата на разтворители или такива на водна основа, в зависимост от сложността на задачата.

Remmers Profi

Remmers, като истински новатори в областта, разполагат с уникални 3-в-1 продукти в арсенала си, които едновременно изпълняват функциите на импрегнатор, грунд и финишен топ лак. Такива лакове са HSL-30/m или Aqua HSL-35/m – Profi – Holzschutzlasur 3-in-1, предназначени за промишлена и професионална употреба, които са най-добрият начин за обработка на дървесина чрез лазурна технология. В допълнение имат отлична адхезия, оптимален набор от стандартни цветове и могат да бъдат оцветявани и по поръчка. Не образуват филм върху дървото и са дифузионно отворени, което елиминира неприятния ефект от лющене на покритието във времето.

Remmers Profi

За маслата се избират възобновяеми естествени суровини и формули с високо съдържание на твърд остатък. Дори еднократно приложение на тонираната версия на HSO-118-High-Solid-Öl [eco] дава богат нюанс и висока степен на защита, а третираните повърхности не се страхуват от горещи чаши или съдове. Екологичната чистота и безвредност на покритието позволява използването му в детски стаи и на кухненски плотове.

Remmers Profi

На разположение на професионалистите има и високо специализирани комплекси, като например – Aqua RG-27 – RenovierGrund за реставрация и възстановяване на цвета на дървесината. Препаратът не съдържа хлор и за разлика от повечето известни избелватели не разрушава структурата на дървото.

Червената линия за защита на дърво на Remmers е широк асортимент продукти за професионални техники за нанасяне, с високо ниво на защита и дълъг експлоатационен живот на покритията. Отговорни за успеха са не само продуктите, но и точното и прецизно спазване на технологията на работа с тях.

За повече информация – www.remmers.bg.

Автор инж. Весела Заманчева.

Може да харесате още...