pixel

Status Teak Oil – импрегнатор за дървени повърхности

Консервира, подхранва и създава естествен финиш на детайла.

Status Teak Oil e импрегниращо и подхранващо масло (комбинация от естествени модифицирани масла), обогатено с восък. За освежаване и консервиране на детайли и предмети от дърво (тик, дъб, махагон, и др.). Цвят  – прозрачен.

Status Teak Oil защитава и подчертава естествената красота на дървото като възстановява естествените масла, загубени вследствие на стареене и износване. Използва се главно за поддържане и освежаване на твърда дървесина като тик, махагон, както и всички видове голо дърво при нелакирани мебели, видими дървени детайли по лодки (над водата) и други дървени конструкции.

Status Teak Oil е подходящ за вътрешна и външна употреба. Маслото е идеално за градинска и интериорна нелакирана мебел, както и за дървени декоративни предмети, изложени на агресивни атмосферни условия и температурни амплитуди.

Status Teak Oil помага да се възстанови вида на старите мебели и да се поддържа цвета на новите. Продуктът се абсорбира лесно като насища порите на дървото без да се образува филм върху него. Нанася се лесно, като осигурява равномерен и UV-устойчив слой, защитаващ дървото от вода, слънчеви лъчи, ниски температури, замърсяване, появата на петна и др.

Подготовка на основата: Предварително дървесината се шлайфа ако е нужно, почиства се и се забърсва от мръсотия. Маслото се нанася с четка или валяк. Добре е маслото да се втрие, а след това да се забърше със сух парцал или гъба. Препоръчително е веднъж годишно да се обработва с цел запазване качествата на дървесината.

При ново дърво: Използвайте шкурка Р80/Р120 за шлайфане, след това отстранете образуваната прах и нанесете равномерно маслото.

При старо, небоядисано дърво: Почистете повърхността с шкурка Р80/Р120 или използвайте препарат за почистване на дървени повърхности, след това отстранете образуваната прах и нанесете равномерно маслото.

*Не нанасяйте маслото директно върху боядисани или лакирани повърхности! Премахнете старите бои и лакове напълно от повърхността!

Разходна норма: 130 – 150 ml./ m2 (в зависимост от основата).
Съхнене: ~ 2 часа.
Опаковка: метална кутия – 1 L.

За повече информация – Тракон България.

Може да харесате още...