pixel

Ruukki и SSAB се обединяват

Ruukki SSAB

Ruukki и базираният в Швеция производител на стомана SSAB обявиха днес намерението си да обединят дейността на двете компании.

Обединената компания ще продължи да предлага на своите клиенти широка гама продукти в областта на високоякостните стомани, стандартни щрипсове, плоски стомани, както и тръбни профили. Компанията ще бъде основно базирана в Скандинавия и САЩ, със световен обхват и цялостно предлагане на местно ниво. Предложеното обединение повишава капацитета за инвестиции в научно-изследователска дейност, усъвършенстване на продуктите, както и тясно сътрудничество с клиентите.

Строителните дивизии и на двете компании – Ruukki Строителни Продукти и Ruukki Строителни системи, както и компанията Plannja на SSAB, ще се обединят, за да образуват отделна и фокусирана бизнес структура в обединената компания. Това означава, че в бъдеще ще можем да ви предложим още по-добро и компетентно обслужване, чрез разширено портфолио от продукти и услуги.

За вас, като наши клиенти, това няма да доведе до непосредствени последици.
Ние ще развиваме дейността си както досега, търсейки тясно сътрудничество с вас. Обенинението ще бъде финализирано най-рано през лятото, като това зависи от одобрението от страна на властите и общите събрания на акционерите.

Вашите лица за контакт в Ruukki ще бъдат на ваше разположение, както преди. Очакваме да продължим нашето ползотворно сътрудничество!

Може да харесате още...