Saint-Gobain Isover възобновявa производствената линия за стъклена вата в завода в Плоещ

Saint-Gobain Румъния обяви възобновяването на дейността на производствената линия за стъклена вата в завода Isover в Плоещ. Очаква се производствената линия да стартира своята дейност през месец юли 2018 г., след пълно обновяване на пещта и други допълнителни технологични подобрения. Ще бъдат създадени пряко 50 нови работни места в производствените, логистичните и административни подразделения, а индиректно ще бъдат създадени много други работни места в свързани обслужващи дейности.

„Производствената линия позволява на Saint-Gobain да адаптира капацитета си за производство на стъклена вата към търсенето на пазара в региона, особено като се вземе предвид, че пазарът в Румъния е най-големия пазар в региона на Югоизточна Европа. Взехме решението на базата на положителната тенденция на строителния пазар за последната година, която се очаква да продължи и през следващите години”, заяви Овидиу Паскутиу, Управител на Saint-Gobain Rigips и Isover, Румъния.

Групата Saint-Gobain също обяви своят ангажимент за модернизация на производството на каменна вата в завода Isover в Плоещ през 2018 г. Подобряването има за цел от началото на 2019 г. да увеличи капацитета на завода за производство на каменна вата с 30 000 тона.

Заводът на Isover в Плоещ ще бъде един от малкото заводи за минерална вата в света, който едновременно ще произвежда стъклена и каменна вата.

Това ще позволи на Saint-Gobain да разшири и да хармонизира своята продуктова гама в региона на Югоизточна Европа, като освен Румъния, завода ще снабдява други държави от региона, включително, България, Молдова, Унгария, Сърбия, Хърватска, Босна, Македония, Косово и Албания.

Чрез тези инвестиции, Saint-Gobain допълнително затвърждава своята ангажираност към пазара в Югоизточна Европа, след значителните инвестиции, която реализира в района за последните 12 години. По план Saint-Gobain Isover ще ангажира общо 170 служители в подразделения за дейности свързани с производство, търговия, логистика, финанси и човешки ресурси.

Вижте също...