pixel

Сен-Гобен отпразнува своята 350-та годишнина

На 9 юни 2015г. Сен-Гобен отпразнува 350 години от създаването си с 3D визуално шоу върху фасадата на Националния исторически музей в Бояна и официална гала-вечеря за гостите на събитието, сред които представители на българския политически елит, дипломати, мениджъри на най-големите строителни компании в страната, водещи архитекти и дългогодишни партньори на компанията в България.

Специални гости на юбилея бяха Н.Пр. Ксавие Лапер дьо Кабан, посланик на Република Франция в България, г-жа Меглена Кунева, вицепремиер на Република България, Н.Пр. Ангел Чолаков, посланик на Република България във Франция, членове на френско-българската търговска камара, българското правителство и представители на офиса на президента. От страна на Сен-Гобен присъстваха г-н Клод Имовен, вицепрезидент на Сен-Гобен и президент на сектор „Строителни материали“, г-н Франсоа Ксавие Мозер, генерален делегат и регионален мениджър на Сен-Гобен Констръкшън Продъктс за Румъния, Полша и България и г-н Жан-Лук Гардаз, президент на Вебер.

„Тази годишнина е възможност и повод да припомним на всички силата, която сме придобили за 350 години история и 350 години на непрекъснати иновации. Нашият опит показва, че ние разбираме дългосрочната перспектива и се концентрираме върху нея. Освен това, той ни дава спокойствието и способността за бързо приспособяване към непрекъснато променящия се свят. Нашата история е доказателство, че сме компания, която постоянно открива нови неща и поема технологични предизвикателства. Обръщайки поглед назад към миналото и вглеждайки се в настоящия ден и в това, което правим, ние сме убедени, че имаме много основания да вярваме в утрешния ден. Ето защо, отбелязваме тази годишнина с поглед, обърнат към бъдещето и новите възможности. През 2015 г. искаме да споделим с вас именно нашия оптимизъм,” заяви г-н Мозер.

В програмата беше включено визуално представяне на 350-годишната история на Сен-Гобен, от създаването на малка манифактура за производство на стъкла за двореца във Версай по време на крал Луи IX до прерастването в мултинационална компания и световен лидер в производството на строителни материали. Кулминацията на вечерта беше 3D спектакъл, прожектиран върху фасадата на музея и възхитителни изпълнения на Валя Балканска и Теодосий Спасов.

Сен-Гобен е развивала своята дейност през последните 350 години с цел въвеждането на иновации и интернационализация още в най-ранния етап на своето развитие. Сен-Гобен е една от 100-те най-иновативни компании в света. Всяка година има регистрирани около 400 патента.

Сен-Гобен е социално-отговорна компания и развива активна дейност в България като подкрепя програми за културно-историческо наследство, изграждането на домове за деца в неравностойно положение и млади семейства с нисък доход, организира мащабен конкурс за студенти по архитектура, спонсорира детски отбори по футбол и ски и др.

В България Сен-Гобен присъства повече от 20 години. Представена е от направленията Ecophon, Eurocoustic, Isover, Rigips, Weber и представителства на Glass, Formula, PAM и Abrasives. Компанията разполага с два завода на територията на страната и има 96 служители.

СЕН-ГОБЕН – КОНЦЕРНЪТ, КОЙТО ГЛЕДА В БЪДЕЩЕТО

Още от създаването й през 1665 год. от крал Луи XIV и неговия финансов министър Жан Батист Колбер, най-старата компания в индекса CAC 40 на парижката борса се приспособява към промените в света и приема множеството предизвикателства, пред които е изправена. С поглед напред в бъдещето, Сен-Гобен се опира на своя опит, корпоративна култура и ценности, и се осланя на шестте основни стълба на своята стратегия. А те са:

Светът няма граници: след откриването на първото й предприятие извън Франция през 50-те години на 18 век в Германия, Сен-Гобен прераства в международна компания, която днес присъства в 64 държави.

Устойчивото местообитание е постижима цел: Продуктите, които Сен-Гобен предоставя, предлагат решения за по-добро местообитание на хората, намаляват вредните влияния върху околната среда, подобряват енергийната ефективност и комфорта на обитателите.

Иновациите преобразуват света: Сен-Гобен е една от 100-те най-иновативни компании в света. Новостите са вградени в нейната история и идентичност.

Талантът е безграничен: силата на Сен-Гобен е в нейните служители. Обединени около идеята, изградена върху споделените ценности, всеки ден те поемат множество предизвикателства при обслужването на милионите си клиенти.

Доброто местообитание е постижима цел за всеки: Сен-Гобен се ангажира с осигуряване на добра среда за живот чрез предлагане на специфични материали за различните местни пазари, а също и чрез своята Фондация за инициативи.

Сен-Гобен надгражда върху миналото и планира бъдещето: От 350 години Групата се преоткрива, за да се приспособи към световните промени и да ги подкрепи.

Може да харесате още...