pixel

Сен-Гобен празнува своята 350 годишнина с „Павилиони на бъдещето“

Сен-Гобен е най-големият производител на строителни материали в света. Компанията води началото си от 1665 г. със създаването на Манифактура за производство на стъкла. Днес Сен-Гобен има годишен оборот от над 41 млд. EUR и повече от 180 000 служители в 66 държави и празнува своя 350-годишен юбилей.

За това изключително събитие Сен-Гобен създаде футуристична пътуваща изложба, която нарече „Сензации на бъдещето“. Тя се състои от 4 павилиона с изключително модерни и иновативни технологии, които последователно гастролираха в Шанхай през януари, Сао Пауло – април, и Филаделфия през май.

Като последна спирка павилионите бяха отворени за посетители от 14 до 31 октомври на площад „Конкорд“ в Париж. Официалното им откриване се състоя на 14 октомври лично от премиер-министъра на Франция г-н Манюел Валс и Пиер Андре дьо Шалендар, президент и главен изпълнителен директор на Сен-Гобен. Датата и мястото на събитието не са избрани случайно – 15 октомври е датата, на която през 1665 г. е подписан Декретът за създаване на компанията и на тази дата всички служители на Сен-Гобен отбелязват тържествено паметната годишнина в различни точки на планетата. Площад „Конкорд“ е специално избрано място за разположение на павилионите, като един от най-красивите площади в Париж и като разположение между Лувъра и Голямата арка в „Дефанс“ – две от емблематичните архитектурни постижения на Сен-Гобен.

Тази иновативна изложба продължава традицията на големите индустриални изложения, на които Сен-Гобен участва от края на XIX век. Павилионите „Сензации на бъдещето“ са знак на почит към павилиона на Сен-Гобен, представен в Париж на международно изложение през 1937 г., в което посетителите за първи път са могли да ходят върху стъклен под благодарение на изобретението „закалено стъкло“.

В рамките на честванията партньори, служители и специални гости на Сен-Гобен посетиха павилионите и по иновативен начин се запознаха с историята на компанията.

Делегация от партньори на Сен-Гобен България, бе официално посрещната на 19 октомври в Париж лично от Жерар Гаспар – маркетинг директор на Сен-Гобен и създател на концепцията за изграждането на павилионите, и Клод Имован – вицепрезидент и ръководител на сектор „Строителни материали“ на Сен-Гобен. Българската делегация посети павилионите и емблематичната Огледална зала на двореца Версай, чиито 357 огледала са изработени от фабриката за стъкла на Сен-Гобен още през 1672 г.

gradat.bg

Може да харесате още...