pixel

Швейцарски инвеститор строи завод в Монтана

PalemonTech

Първата копка за изграждане на завод за метални контейнери и палети на швейцарската фирма „Палемонтех“ беше направена вчера в Технологичния парк край Монтана от заместник-министъра на икономиката Любен Петров и собственика на фирмата Андре Урех, предаде БТА.

Бизнесменът съобщи, че планира да изгради завода за около година. В него той ще вложи 6 милиона лева и ще открие 100 работни места за хора от града и региона.

Предприятието ще се изгражда на площ от 5600 квадратни метра и е на собствен терен от 30 декара, купен преди две години от община Монтана. Андре Урех обяви, че производството ще е на най-високо технологично ниво.

Той възнамерява да спонсорира откриването на паралелка за подготовка на кадри за завода в някоя от гимназиите в Монтана.

Кметът на Монтана Златко Живков заяви, че общината е помогнала на инвеститора с каквото е могла и се радва, че той е избрал точно Монтана за своя завод. Живков съобщи, че очаква в Технологичния парк край Монтана до края на годината да бъдат открити около 200 работни места от различни фирми.

Заместник-министърът на икономиката Любен Петров заяви, че всяка инвестиция в Северозападна България е победа за правителството, което е обещало да развива региона и да помогне той да настигне останалите региони в страната по икономическо развитие.

Инвестицията е и сигнал към други инвеститори, че в Северозападния регион има потенциал и той трябва да бъде използван, обяви Петров.

Той призова инвеститорите да се възползват от възможностите на новата програма „Иновации и конкурентоспособност“.

Може да харесате още...