pixel

Срути се нова външна топлоизолация на училище в Бургас

Новата външна топлоизолация на бургаското училище “Константин Петканов” се срути, съобщи БНР. При инцидента няма пострадали. Изолацията е поставена по проект за енергийна ефективност, финансиран от международния фонд “Козлодуй”.
 
Средното общообразователно училище, което се намира в бургаския квартал “Меден Рудник”, е санирано по проект за енергийна ефективност преди 2 години заедно с още 16 обекта в града. Според фирмата, извършила ремонта, под плоскостите на фасадата е влязла вода и това е причината да се срути външната изолация, каза директорът на училището Катя Делчева.
 
Заместник-кметът по култура и образование в общината Йорданка Ананиева уточни, че възстановяването на фасадата ще бъде извършено за сметка на фирмата, спечелила проекта. “Така че, ако има възможност да се налагат санкции по договора, ще наложим. Както и ако проверката, която ще направим, покаже, че има и други пропуски, просто ще бъдат възстановени пак за сметка на фирмата”, заяви тя.
 
Когато е паднала фасадата, учениците са били във ваканция. От фирмата, извършила ремонта, са отказали коментар пред БНР.

Може да харесате още...