pixel

Стари бетонови тръби са превърнати в райски градски оазис

Тази уникална градина е целогодишно убежище за търсещите спокойствие в градската суматоха. Огън, вода и зеленина са се слели в неповторимо единство, за да създадат тихо място за размисъл и вдъхновение. Дизайнерът Алисън Дъглас използвал бетонови тръби за формиране на малките кътчета за медитация – „лунни порти“ – които могат да се използват и като удобни дневни кушетки. Кръстен “Тръбната мечта”, проектът спечели първа награда на международното изложение за цветарство и градинарство в Мелбърн 2015 в категорията „бутикова градина“.
 

Дизайнерът избрал специфични растения, за да се създаде всесезонна градина, включвайки малка ямка за огън и светлоотразителни водни съоръжения, създавайки усещането за скрит оазис насред напрегнатия градски живот. Бетонните тръби „гушкат“ кушетките и леко намекват за бетонната джунгла, в която живеем.

 

Синьо-зелената цветова палитра с линейни зелени акценти доминира  в пространството, където вечнозелените растения създават градина с наситени цветове и разнообразни форми и текстури през цялата година. „Тръбната мечта“ е място човек да спре, да медитира и диша дълбоко, за да презареди силите си.

greentech.bg

Може да харесате още...